Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου της Παιδικής και Εφηβικής ηλικίας

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (International Confederation of Childhood Cancer Parent Organizations (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Ο καρκίνος είναι η Νο 1 αιτία θανάτου από ασθένεια σε παιδιά μεγαλύτερα του έτους. Το 2020 διαγνώστηκαν στην Ευρώπη 15.500 παιδιά και έφηβοι με καρκίνο και 2.000 μικροί ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. Στην Ελλάδα 300 – 350 παιδιά και έφηβοι διαγιγνώσκονται με καρκίνο κάθε χρόνο.

Η καλύτερη επιβίωση και φροντίδα των παιδιών, των εφήβων και των νεαρών με καρκίνο, μπορεί να επιτευχθεί εάν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συνεχίσουν να συνεργάζονται εποικοδομητικά και αρμονικά σε όλους τους σημαντικούς τομείς, τονίζει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, (ΕΛΛΟΚ) .

Με τη Νεφέλη και τον Φίλιππο, παιδιά που νίκησαν τον καρκίνο συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: « Έχουμε στη χώρα μας εξαιρετικό δυναμικό, πολύ μεγάλη εμπειρία, εξαιρετικές εγκαταστάσεις, καταπληκτικούς γιατρούς, σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με πολύ θετικά αποτελέσματα. Και σκοπός μας πρέπει να είναι να είναι ένας. Να νικήσουμε πλήρως τον παιδικό και εφηβικό καρκίνο, τα παιδιά να βγουν πιο δυνατά από αυτήν την περιπέτεια. ».

Κυριάκος Μητσοτάκης
Με τη Νεφέλη και τον Φίλιππο, παιδιά που νίκησαν τον καρκίνο συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το Εθνικό Μητρώο Ασθενών Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας με Νεοπλασματικά Νοσήματα που ήταν ένα πάγιο αίτημα των οικογενειών και έγινε πραγματικότητα, στοχεύει να καταγράψει όλους τους ασθενείς παιδικής ηλικίας με νεοπλασμαστικά νοσήματα που αντιμετωπίζονται σε όλη την Επικράτεια.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις