Αναπαραγωγή των απειλούμενων πτηνών σε αιχμαλωσία για την αντικατάσταση όσων σκοτωθούν από λεπίδες ανεμογεννήτριας.

Οι ομοσπονδιακές αρχές άγριας ζωής στην Καλιφόρνια συνεργάζονται με μια εταιρεία για την αναπαραγωγή των απειλούμενων πτηνών σε αιχμαλωσία για την αντικατάσταση οποιωνδήποτε που μπορεί να σκοτωθούν από λεπίδες στροβίλου. 

Σε μια ασυνήθιστη – και κάπως αμφιλεγόμενη – κίνηση, οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι άγριας πανίδας στην Καλιφόρνια συνεργάζονται με μια εταιρεία αιολικής ενέργειας για να αναπαράγουν απειλούμενους κόνδορες στην Καλιφόρνια σε αιχμαλωσία, σε μια προσπάθεια να αντικαταστήσουν ό, τι μπορεί να πέσει από τις λεπίδες τουρμπίνας.

Είναι από τους κορυφαίους στόχους των περιβαλλοντολόγων της Καλιφόρνια: η διατήρηση των απειλούμενων ειδών και η αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων με καθαρή ενέργεια. Ωστόσο, όπου οι πανύψηλες ανεμογεννήτριες στροβιλίζονται η ανανεώσιμη ενέργεια και η διατήρηση της άγριας ζωής φαίνεται να οδηγούν σε σύγκρουση τους εκφραστές διαφορετικών απόψεων.

Ένας τομέας των ανεμοστροβίλων με τα βουνά στο υπόβαθρο
Οι ανεμογεννήτριες της Avangrid Renewables ‘Manzana Wind Power Project ξεχωρίζουν στο έρημο τοπίο κοντά στα όρη Tehachapi.
(Gina Ferazzi / Los Angeles Times)

Η εταιρεία, Avangrid Renewables, η οποία λειτουργεί 126 ανεμογεννήτριες στα θυελλώδη όρη Tehachapi περίπου 100 μίλια βορειοανατολικά του Los Angeles , συνεργάζεται με την Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής των Ηνωμένων Πολιτειών για την αναπαραγωγή των πτηνών σε αιχμαλωσία στο ζωολογικό κήπο του Oregon. Το προτεινόμενο πρόγραμμα, το οποίο  αναφέρθηκε από τους Los Angeles Times αυτή την εβδομάδα και υπόκειται ακόμη σε τελική έγκριση από την Υπηρεσία Άγριας Ζωής, θα μπορούσε να ξεκινήσει την άνοιξη του 2021.

«Στόχος μας είναι μηδενικοί θάνατοι», δήλωσε η Amy Parsons, διευθυντής συμμόρφωσης με τις επιχειρήσεις της Avangrid Renewables στο Πόρτλαντ, στο Ore. «Αλλά είμαστε μια πολύ ενεργή εταιρεία και θέλουμε να λάβουμε μέτρα για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο για οποιοδήποτε είδος από τις δραστηριότητές μας».

ΠΗΓΗ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις