Σενάρια για παράταση στο σχολικό έτος. «Παγώνουν» Τράπεζα Θεμάτων και προαγωγικές εξετάσεις;; Δείτε τις δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή

Σε πλήρη αναδιοργάνωση των θεμάτων εκπαίδευσης, προχωρά το υπουργείο Παιδείας, καθώς δεν είναι ορατό σε άμεσο χρόνο το άνοιγμα των μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις και σε άμεσο χρόνο θα ανακοινωθεί και επίσημα σειρά μέτρων, όπως παράταση σχολικού έτους για λίγες μέρες, κατάργηση προαγωγικών εξετάσεων, αναστολή εξετάσεων μέσω της Τράπεζας θεμάτων για την Α΄ Λυκείου. Όσον αφορά στις Πανελλαδικές εξετάσεις, αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω μείωση της ύλης και εκτός απροόπτου οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά μέσα στον Ιούνιο.

 Όλες αυτές οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν αφού πρώτα ανοίξουν τα σχολεία και υπάρχουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία από τα στοιχεία σχετικά με την πορεία της εκπαιδευτικής δραστηριότητας σε ολόκληρη τη χώρα.

VIDEO από https://fb.watch/43hRukUZK8/

 Όπως δήλωσε και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή: «η παράταση της διδακτικής χρονιάς είναι ένα σενάριο που εξετάζεται, χωρίς να έχουμε καταλήξει, γιατί δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Για τις διακοπές του Πάσχα είναι κάτι που δεν εξετάζεται από το υπουργείο και μέχρι εκεί μπορώ να τοποθετηθώ. Δεν θα περικόψουμε τις διακοπές του Πάσχα, από εκεί και πέρα, ότι αποφασιστεί, θα δημοσιευθεί και έγκαιρα και έγκυρα. Αν αποφασιστεί η παράταση θα είναι λελογισμένη και δεν θα είναι για την κάλυψη της ύλης, η οποία καλύφθηκε με την τηλεκπαίδευση».

Για την πρόταση των εκπαιδευτικών να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά χωρίς προαγωγικές εξετάσεις κάτι που εάν ισχύσει θα συμπαρασύρει και την Τράπεζα θεμάτων η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι «δεν υπάρχει ακόμα κάτι ανακοινώσιμο».

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις