Βελανιδιές 200 χρόνων για να ξαναγίνει το κωδωνοστάσιο της Notre-Dame

 Σε ένα πρώην βασιλικό δάσος, ξυλοκόποι άρχισαν τη Δευτέρα να κόβουν βελανιδιές αιώνων, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμηση του ξύλινου σκελετού της Notre-Dame de Paris, που καταστράφηκε από την πυρκαγιά.

Η επένδυση από μόλυβδο, η οποία υπήρχε για περισσότερα από 150 χρόνια καταστράφηκε από τη φλόγα τον Απρίλιο του 2019, και κατέρρευσε μέσα από την πέτρινη θολωτή οροφή μπροστά στα μάτια των απογοητευμένων θεατών.

France announces competition to rebuild Notre Dame's spire - CNN Style

Ο Πρόεδρος Emmanuel Macron ανακοίνωσε το περασμένο καλοκαίρι ότι το ύψος των βελανιδιών που χρειάζονται είναι 96 μέτρων (315 ft) για να ανακατασκευαστεί όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί από τον Eugene Viollet-le-Duc τον 19ο αιώνα. Οι υπηρεσίες ψάχνουν για τις 1.000 βελανιδιές που απαιτούνται για την κατασκευή του κωδωνοστασίου και το πλαίσιο του καθεδρικού ναού.

«Είναι εξαιρετικό», είπε ο Aymeric Albert, διευθυντής της δασικής επιτροπής, για τον κομμένο κορμό μιας βελανιδιάς 200 ετών. «Είναι απόλυτα ίσιο και χωρίς εσωτερικά ελαττώματα».

Οι κορμοί, καθένας από τους οποίους αξίζει περίπου 15.000 ευρώ (17.800 $), θα στεγνώσει για 12 έως 18 μήνες προτού κοπούν σε σχήμα.

JUPILLES, France (Reuters)

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις