Σαφές «μήνυμα» στην Τουρκία οι κοινές ασκήσεις Ελλάδος-ΗΠΑ

Καμία βραχονησίδα, καμία σπιθαμή ελληνικού εδάφους, ανυπεράσπιστη όσο μακριά κι αν είναι, ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, μέσα και από την κοινή άσκηση που πραγματοποίησαν με άνδρες και ελικόπτερα της 101ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ

Το ναυτικό των ΗΠΑ μέσω της σελίδας του στο twitter αναφέρει: «Η αμυντική σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας βρίσκεται στο υψηλό όλων των εποχών και αυξάνεται κάθε μέρα πιο δυνατά». Το USS Dwight D. Eisenhower διεξάγει άσκηση διαλειτουργικότητας – συνεργασίας με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Μήνυμα ισχύος και αποφασιστικότητας με κοινή άσκηση ελληνικών και αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων απέστειλε η Αθήνα για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της. Η Άγκυρα συνεχίζει τον χορό των προκλήσεων, δεσμεύοντας για ασκήσεις θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο για όλο σχεδόν το 2021… και τούτο λίγο πριν την επανεκκίνηση των διερευνητικών επαφών. Δεν αλλάζει την αναθεωρητική της ατζέντα η Τουρκία, αφού έθεσε θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών και χρησιμοποίησε ξανά τη φράση «γαλάζια πατρίδα»

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις