Τι θα γίνει με όσους έκαναν την πρώτη δόση της AstraZeneca αν ανασταλεί ο εμβολιασμός

Ανησυχία και ερωτηματικά έχουν προκληθεί στους πολίτες μετά την απόφαση πολλών ευρωπαϊκών χωρών να αναστείλουν τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όσον αφορά στην ανησυχία σε όσους έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση με το συγκεκριμένο εμβόλιο, αν θα μπορούσαν να κάνουν τη δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο, ο γιατρός ερευνητής Γιώργος Παυλάκης, ήταν καθυσηχαστικός καθώς σε δηλώσεις του τόνισε ότι «η αποτελεσματικότητα μεταξύ δύο διαφορετικών εμβολίων είναι μεγαλύτερη, όχι μικρότερη. Δεν πρέπει να φοβάται ο κόσμος».

Για όσους έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca σε περίπτωση που ανασταλεί, δεν θα υπάρξει πρόβλημα, υποστήριξε ο Γιώργος Παυλάκης αν στην δεύτερη δόση χρησιμοποιήσουν άλλο εμβόλιο.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου, τόνισε πως «αν υπήρχε θέμα, τότε η Αγγλία θα είχε τεράστιο πρόβλημα γιατί έχει κάνει 10 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Πρέπει να γίνει μια μελέτη. Πρέπει να το δούμε σωστά και όχι βιαστικά. Τα περιστατικά θρομβώσεων είναι πολύ λίγα σε ποσοστό», ανέφερε.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις