Η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» θα είναι έτοιμη έως τις 11 Σεπτεμβρίου

Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και το Εθνικό Ιερό βρίσκονται ακόμη υπό κατασκευή ως μέρος της ανάπλασης του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Φωτογραφία: Stefan Jeremiah / The New York Post .

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξέφρασε τη Δευτέρα την πεποίθηση ότι το εξωτερικό του Εθνικού Ιερού στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου της Νέας Υόρκης θα ολοκληρωθεί πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου φέτος.

«Ο ναός του Αγίου Νικολάου αναλαμβάνει ρόλο κενοτάφιου για όσους έχασαν τη ζωή τους στις 9/11, καθώς η γυναίκα στον Ύμνο της Κασσιανής ανέλαβε το ρόλο μύρου,» γράφει ο Ελπιδόφορος σε επιστολή που ενημερώνει για τις εξελίξεις με κατασκευή της νέας εκκλησίας.

«Είναι μια φοβερή ευθύνη και προνόμιο για την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα, ότι το Εθνικό μας Ιερό θα χρησιμεύσει ως κενοτάφιο για όσους χάθηκαν », πρόσθεσε.

Σε ξεχωριστή επιστολή, ο Πρόεδρος Ντένις Μεχίελ και ο Αντιπρόεδρος Μιχαήλ Ψαρός ανέφεραν ότι, παρά τις προκλήσεις του COVID-19, η ανοικοδόμηση της Εκκλησίας συνεχίστηκε αμείωτη σημειώνοντας ότι το εξωτερικό του Ναού θα τελειώσει εγκαίρως.

«Η πολυπλοκότητα αυτού του κτηρίου δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ο συνδυασμός φωτός, πέτρας (πεντελικό μάρμαρο) και γυαλιού θα οδηγήσει σε μια εξαιρετική λάμψη στο εξωτερικό τη νύχτα, και μια ηθική διαφάνεια στο εσωτερικό κατά τη διάρκεια της ημέρας »

«Σε συνδυασμό με ένα πλήρες πρόγραμμα παραδοσιακής βυζαντινής εικονογραφίας που εκτελέστηκε από έναν από τους δασκάλους του Αγίου Όρους, το ιερό του Αγίου Νικολάου θα αποτελέσει εθνικό και πράγματι, διεθνές, κομβικό σημείο για την Ορθόδοξη Χριστιανική μας Πίστη».

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις