Μάριος Τσάκας – ΔΕΔΑ : Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για τα δίκτυα φυσικού αερίου στη Δ. Μακεδονία

Σε τροχιά υλοποίησης τίθεται το δίκτυο φυσικού αερίου καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου, και έτσι τα έργα θα προχωρήσουν ανεξάρτητα από την ένταξή τους ή μη στο Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς είναι εξασφαλισμένες εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης.

Αυτά προκύπτουν από δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), Μάριου Τσάκα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπλέον, τα δίκτυα σε Καστοριά, Μανιάκους, ‘Αργος Ορεστικό και Γρεβενά, υλοποιούνται με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020».

«Η υλοποίηση του αναπτυξιακού πλάνου της ΔΕΔΑ για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προχωράει απρόσκοπτα», επισημαίνει ειδικότερα ο κ. Τσάκας και προσθέτει:

«Το έργο της κατασκευής υποδομών διανομής φυσικού αερίου στην Καστοριά, τους Μανιάκους, το ‘Αργος Ορεστικό και τα Γρεβενά έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση και θα ξεκινήσει να υλοποιείται το καλοκαίρι του 2021, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2023. Έχει συνολικό προϋπολογισμό 22,86 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδια και δανειακά κεφάλαια, καθώς και από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία 2014-2020” στο οποίο έχει ενταχθεί.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις