Γ΄ χαιρετισμοί με πιστούς στις εκκλησίες – αργότερα οι αποφάσεις για το Πάσχα

Τα μέτρα στις Εκκλησίες συζήτησαν την Παρασκευή 26 Μαρτίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Γ’ Στάση των Χαιρετισμών την Παρασκευή 2 Απριλίου θα τελεστεί στους Καθεδρικούς Ναούς με ανώτατο όριο τους 20 πιστούς και έναν ανά 25 τ.μ..

Αυτό αναφέρει το ΦΕΚ που εκδόθηκε και θα ισχύει μέχρι τις 5 Απριλίου ενώ στις υπόλοιπες Ακολουθίες και Θ. Λειτουργίες θα τελούνται κεκλεισμένων των θυρών στο επίπεδο «Πολύ αυξημένου κινδύνου» και με ανώτατο όριο τα 9 άτομα στο επίπεδο «αυξημένου κινδύνου»

Αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη μεγάλου μεγέθους, δεν αναμένεται ανακοίνωση για το άνοιγμα δραστηριοτήτων ή άλλαγές στα μέτρα, ειδικά για τις μετακινήσεις. Οι μετρήσεις που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες μέρες αποτύπωσαν την κόπωση της κοινωνίας και τον προβληματισμό της με τα μέτρα, ενώ η κυβέρνηση φαίνεται να περιμένει τις εισηγήσεις σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνει για να ανοίξει και κάποιες οικονομικές δραστηριότητες. Αυτό θα συμπαρασύρει αποφάσεις για περαιτέρω άνοιγμα των εκκλησιών το Πάσχα σε συνδιασμό με την καθιέρωση των self – test που από 1η Απριλίου καθιερώνονται για όλους τους πολίτες.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις