Με μάσκες και αρνητικό τεστ 5.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε ροκ συναυλία

Αγκαλιάστηκαν, χόρεψαν, τραγούδησαν…Λάτρεις της ροκ μουσικής παρέστησαν σε μια sold-out συναυλία το Σάββατο το βράδυ στη Βαρκελώνη, αφού είχαν κάνει rapid tests για την Covid-19, σε μια δοκιμαστική μουσική παράσταση, που έγινε με την άδεια των αρχών και μπορεί να επανεκκινήσει τη βιομηχανία των ζωντανών μουσικών εκδηλώσεων στην Ισπανία και πέραν αυτής.

Οι περίπου 5.000 θεατές στη συναυλία του ισπανικού συγκροτήματος Love of Lesbian ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες, αλλά όχι να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις στο γήπεδο Palau de Sant Jordi

Οι υγειονομικοί έλεγχοι στην είσοδο καθυστέρησαν την έναρξη της συναυλίας, αλλά δεν χάλασαν το εορταστικό πνεύμα.

Η συναυλία που έγινε με την άδεια της κυβέρνησης ήταν μια δοκιμή για το αν παρόμοιες εκδηλώσεις μπορούν να ξεκινήσουν ξανά. Έλαβε άδεια από τις τοπικές αρχές και υποστηρίχθηκε από το Ίδρυμα The Fight AIDS and Infectious Diseases Foundation της Βαρκελώνης, το οποίο διοργάνωσε επίσης μια μελέτη περίπτωσης γύρω από μια μικρότερη συναυλία 500 ατόμων τον Δεκέμβριο. 

Τα τεστ πριν από τη συναυλία έγιναν σε τρεις τοποθεσίες της Βαρκελώνης και πραγματοποιήθηκαν από 80 μέλη νοσηλευτικού προσωπικού που φορούσαν πλήρη ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν τα αποτελέσματα των τεστ αντιγόνου μετά από 10 έως 15 λεπτά μέσω μιας εφαρμογής στις συσκευές κινητών τηλεφώνων τους. Τα τεστ και μια μάσκα συμπεριλαμβάνονταν στην τιμή του εισιτηρίου. (κυμαίνονται από 23-28 € (27-33 $))

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις