Παράταση έξι μηνών στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες

Νομοθετική ρύθμιση με οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση σφαλμάτων στον χαρακτηρισμό γης ως δασικής έκτασης θα καταθέσει η κυβέρνηση, προκειμένου να λυθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από τους δημοσιευμένους δασικούς χάρτες.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για το ζήτημα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συμμετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, o Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης και οι Υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Αμυράς.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που κληρονομήθηκαν από τον νόμο 4389/2016 της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις του οποίου έχουν καταπέσει με αποφάσεις του ΣτΕ, τόσο σε ό,τι αφορά τις οικιστικές πυκνώσεις όσο και τις εκχερσωμένες εκτάσεις.

Μεταξύ των διατάξεων που θα περιλαμβάνει η νομοθετική ρύθμιση θα περιλαμβάνεται  η οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και η μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%.  

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις