πρωθυπουργός Πακιστάν: «Φορέστε μαντίλα για μην σας βιάζουν»

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Πακιστάν με αφορμή τις μεσαιωνικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Ιμράν Χαν, ο οποίος τόνισε ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι ντυμένες σεμνά και ταπεινά για να μην προκαλούν τους βιαστές. «Για το λόγο αυτό πρέπει να φορούν μαντίλα», τόνισε ο Ιμράν Καν επισημαίνοντας ότι οι γυναίκες πρέπει να σκεπάζουν το σώμα τους.

Γυναικείες οργανώσεις και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφρασαν την οργή τους για τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν επισημαίνοντας ότι τέτοιες παρατηρήσεις διατυπώνονται από μισογύνηδες και δικαιώνουν τους βιαστές. Η ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν χαρακτήρισε τα σχόλια του Χαν απαράδεκτα και τρομακτικά.

Ο Imran Ahmed Khan Niazi HI PP είναι ένας Πακιστανός πολιτικός και πρώην διεθνής παίκτης κρίκετ και είναι ο 22ος πρωθυπουργός του Πακιστάν. Είναι επίσης ο πρόεδρος του Πακιστάν-Teh-e-Justice. Γεννημένος στη Λαχόρη, σπούδασε στο Κολέγιο Άιτσισον της γενέτειράς του και στη συνέχεια στο Βασιλικό Σχολείο του Γουόρτσεστερ στο Γουόρτσεστερ, και αργότερα στο Κολέγιο Κεμπλ της Οξφόρδης. (από Βικιπαίδεια)

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις