ΜΑΚΕΔΝΟΣ το ιστορικό – αναλύοντας τα ”ψιλά γράμματα”

Πολλά και εύλογα ερωτηματικά προκύπτουν γύρω από τις ενέργειες του δήμου σχετικά με την υπόθεση του λατομείου της «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» . Επιπολαιότητες, σπασμωδικές κινήσεις, αντιθέσεις, διαφωνίες, παραιτήσεις και τώρα πανηγυρισμοί για την δήθεν μεγάλη επιτυχία Κορεντσίδη από τα γνωστά για τον ρόλο τους τοπικά μέσα ενημέρωσης ή καλύτερα… σύγχυσης.

Έχει κατ΄ αρχήν δίκαιο ο κ  χατζησυμεωνίδης όταν λέει ότι  κατά το 2014 δούλευε καλά το λατομείο όμως για όσους γνωρίζουν τα όποια προβλήματα του οφείλονται στις ανείσπρακτες επιταγές των τότε εργολάβων που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια από την δημοτική αρχή που τον διαδέχθηκε. Και μάλιστα ένα σημαντικό ποσό περίπου 200.000 ευρώ σε επιταγές μεταχρονολογημένες (;;)  μια εβδομάδα πριν παραδώσει τον δήμο!!  στην επόμενη δημοτική αρχή. Έτσι οι εργολάβοι πληρώθηκαν το έργο που εκτελούσαν για τον δήμο Καστοριάς,… Πληρώθηκαν και λαϊκά «την έκαναν»..  Επιπλέον να σημειώσουμε ότι κατά την περίοδο δημαρχίας του κ Χατζησυμεωνίδη το ρεύμα ενυδρίου κλπ πληρώνονταν παράτυπα από τα ΦΟΠ αλλά με την ανάληψη καθηκόντων από την επόμενη δημοτική αρχή οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου δεν συνέχισαν τις πληρωμές ενέργεια σωστή που έγινε γνωστή με την πάροδο χρόνων και όταν το ποσό “φούσκωσε” και έγινε απαιτητό από την ΔΕΗ. Χρειάστηκε δε μελέτη αναλογικότητας γιατί στους λογαριασμούς εμπλέκονταν η επιχείρηση, ο δήμος με τα ΦΟΠ και το υπ. παιδείας με το περιβαλλοντικό κέντρο

Το αμείλικτο ερώτημα που προκύπτει προς όσα λέει ο κ Χατζησυμεωνίδης είναι: “Τις πταίει;;”

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανείσπρακτες επιταγές στα χέρια της «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» πλησιάζουν ή και υπερβαίνουν συνολικά τις 300.000 ευρώ.  Εάν υπήρχαν αυτά τα ποσά  δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Εντυπωσιακή και η παρέμβαση του βουλευτού κ Ζ Τζηκαλάγια που αποφάσισε να αυτοκτονήσει πολιτικά με παρέμβαση του υπέρ της… χρηματοληπτικής πιστότητας και αξιοπιστίας του εργολάβου βάζοντας απέναντι του τους διαφωνούντες αυτής της κίνησης του δήμου (του ξεπουλήματος) και αναγκάζοντας τους κατοίκους της περιοχής “Ιστακος” δια μέσου του κ Γ Πετκανά να τον υπενθυμίζουν ότι στην περιοχή κατοικούν 180 οικογένειες, που αλλάζουν πολιτικό προσανατολισμό με τέτοιες κινήσεις από μέρους του.

Στην πράξη αυτή δεν προχώρησε ούτε η συνδιεκδικητής του βουλευτικού θώκου, η μέντορας του κ Κορεντσίδη καθήμενη στην γωνία περιμένοντας ακριβώς τέτοιες λαθεμένες κινήσεις των εσωκομματικών πολιτικών της αντιπάλων.

 Ο κ Κορεντσίδης συνεντευξιαζόμενος με τον δημοσιογράφο – υποβολέα, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι  τόσο ο δήμος όσο και η ΔΕΥΑΚ προμηθεύονταν υλικά σχεδόν  αχρεωστήτως.   Η μόνη προσπάθεια αποπληρωμής ενός ποσού από τον δήμο αλλά και από την ΔΕΥΑΚ έγινε το 2018-19.  Οι τεχνικές υπηρεσίες  αλλά και η ΔΕΥΑΚ  το ξέρουν καλύτερα από τον καθένα, αλλά θα μπορούσε ο κ Κορεντσίδης να  ενημερωθεί από τον κ Κωτούλα που  διετέλεσε αντιδήμαρχος ΤΥ  και παραδόξως  τον έχει σύμβουλο. Την πληροφόρηση αυτή θα μπορούσε να την έχει και από τον κ Π Τόσκο  που παλιά ήταν αντιδήμαρχος και σήμερα πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ. Τι συμβαίνει και επικαλείται άλλα, παραπληροφορώντας τους πολίτες, σε συνέντευξη του τελευταία; (ΕΔΩ στο 17.47΄). Επιπλέον θα έπρεπε να θυμάται ότι στις 11 Φεβ 2020 σε συνεδρίαση του δημ συμβουλίου μιλούσε για 300.000 ευρώ έλλειμα που παρέλαβε η διοίκηση του ΕΔΩ ενώ συνεντευξιαζόμενος με τον δημοσιογράφο – υποβολέα μιλούσε για 200.000 ετησίως τα τελευταία χρόνια!! Πότε λέει αλήθεια; Τα υπόλοιπα πόσα είναι, που οφείλονται και σε ποιούς τα “καταλογίζει”; Τις πταίει λοιπόν;;

 Η αμείλικτη ερώτηση που προκύπτει είναι  πόσο ο δήμος θα πληρώνει τον εργολάβο  που θα εκμεταλλεύεται το λατομείο για την παραλαβή υλικών και με ποια τιμή;  Μήπως οι δήθεν 240000 θα είναι πολύ λιγότερες  ή και τίποτα με τον συμψηφισμό;

 Είναι γνωστό ότι την εποχή  των μνημονίων λόγω της έλλειψης  έργων  δεν υπήρχε έντονη δραστηριότητα  αλλά υπήρχε συνεχής προσπάθεια  επίλυσης  ζωτικών θεμάτων του συνόλου της επιχείρησης (ρεύμα ενιδρύου, λιμναίος οικισμός, αδειοδοτήσεις «ΟΛΥΜΠΙΑ» και βεβαίως της διατήρησης  του λατομείου στη ευθύνη του δήμου. Ήταν εμφανές ότι μετά την πάροδο των μνημονιακών χρόνων και μέσω των προσδιορισμένων έργων ύδρευσης, έργα του ΒΑΑ (βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) σήραγγα κλεισούρας, δικτύου φυσικού αερίου, κλπ θα επιτυγχάνονταν η ενίσχυση και η “εκτόξευση” της δραστηριότητας του λατομείου τα επόμενα χρόνια.

 Αλήθεια, επειδή αναφέρθηκε σε συνέντευξη του ο κ Κορεντσίδης, παρέλαβε έτοιμο έργο για την ύδρευση και άρχισε να σιγοψιθυρίζει «δεν φταίμε εμείς..» Τι συμβαίνει και γιατί δεν προχωρά το έργο, ήδη  περάσανε 2 χρόνια!!

 Αλλά ας επανέλθουμε στο θέμα του λατομείου.

Αληθεύει ότι την συμφωνία δεν την υπέγραψε ο πρόεδρος της ΜΑΚΕΔΝΟΣ Σ. Πέλκας  αλλά ο αντιπρόεδρος και γιατί;

 Μας λέτε κύριοι της δημοτικής αρχής Κορεντσίδη ότι δεν το πουλήσατε το λατομείο αλλά το νοικιάσατε..  Αληθεύει ότι το νοικιάσατε για 20 χρόνια  με την δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 20  δηλαδή 40 χρόνια!!  Πλάκα μας κάνετε;;  Πόσοι από εσάς που προβαίνετε σε τέτοιες συμφωνίες  θα ζούνε … κατά τα άλλα δεν το πουλάτε αλλά το νοικιάζετε…

Πως συμφέρει στον εργολάβο να το εκμεταλλεύεται και δεν συμφέρει στον δήμο;;….

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο κ Κορεντσίδης “μας ενημέρωσε” ότι:<<Η « ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε» είναι μία εταιρεία με διαλυμένες υποδομές>>. Συνεχίζουν να το υποστηρίζουν αυτό; Και εάν ναι πότε διαλύθηκαν οι υποδομές της επιχείρησης η οποία δούλευε όταν την παρέλαβαν… Δυσφημούν το προϊόν που νοικιάζουν – πουλάνε με απώτερο σκοπό τί;; Να περάσει η συμφωνία “ευκολότερα” στην κοινή γνώμη;; Και οι ενδιαφερόμενοι τι θα πούνε… πρωτότυπη διεθνής πρακτική “πεπειραμένων εμπόρων”… γι΄αυτό και η γούνα βρίσκεται εκεί που βρίσκεται…

Όταν υπάρχουν καθαρές συναλλαγές και για να πανηγυρίσουν και οι δημότες “την μεγάλη επιτυχία” διαχείρησης του λατομείου έπρεπε να δώσουν ΑΜΕΣΑ στην δημοσιότητα την σύμβαση αλλά και τα πρακτικά της δημοπρασίας και να μην προκαλούν με την στάση τους εισαγγελικές παρεμβάσεις όπως ενημερωθήκαμε από το Kastoria fm.gr.

 Τώρα γιατί κάποιοι συνεντευξιαζόμενοι ή υποβολείς, την προχειρότητα την επιπολαιότητα την αυταρχικότητα την λένε επιτυχία αυτοί ξέρουν..

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις

7 Άποψη για τα “ΜΑΚΕΔΝΟΣ το ιστορικό – αναλύοντας τα ”ψιλά γράμματα””

  1. service essay

    ΜΑΚΕΔΝΟΣ το ιστορικό – αναλύοντας τα ''ψιλά γράμματα'' |

  2. write my essay fast

    ΜΑΚΕΔΝΟΣ το ιστορικό – αναλύοντας τα ''ψιλά γράμματα'' |

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα