“Κάνε Τούρκο φίλο κράτα κι ένα ξύλο…”

Η γιαγιά μου η Πολίτισσα που κάτι ήξερε παραπάνω το έλεγε… “Κάνε Τούρκο φίλο κράτα κι ένα ξύλο…”

 Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να δήλωσε ότι η στάση του υπουργού Εξωτερικών ήταν αυτονόητη, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι τουλάχιστον μία μεγάλη πτέρυγα της Κουμουνδούρου μόνο αυτονόητες δεν θεωρεί τις θέσεις που εξέφρασε ο Δένδιας.

Το ΚΚΕ σημειώνει ότι η συνάντηση αυτή «δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφησυχάσει το λαό μας», καθώς «ο ανταγωνισμός και η οικονομική συνεργασία των αστικών τάξεων και των κυβερνήσεων Ελλάδας – Τουρκίας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των δύο λαών».

 Το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής  περιμένοντας επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση σημειώνει ότι προκύπτουν ερωτηματικά: Πόσο καλά προετοιμασμένη ήταν η συνάντηση; Ποιος ήταν ο στόχος; Τι συζητήθηκε στις κατ’ ίδιαν συναντήσεις;».

Η Ελληνική Λύση τονίζει μεταξύ άλλων ότι την ώρα που ο Έλληνας υπουργός, «με ύφος απολογητικό» απαντούσε στις τουρκικές διεκδικήσεις, «χωρίς να προβάλλει ούτε μία ελληνική διεκδίκηση».

Τα ελληνικά social media πήραν φωτιά αμέσως μετά τη συνέντευξη. Χρήστες του twitter και του Facebook έκαναν λόγο για «ιστορική στιγμή». Με σχόλια του τύπου «τους καθάρισε» και «Τούρκο τον έκανε τον Τσαβούσογλου» και «τον ξεμπρόστιασε» επικρότησαν τη στάση του Δένδια. ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΑΝ ΣΤΙΓΜΕΣ του προηγούμενου υπουργού εξωτερικών και τις δηλώσεις ότι δεν πρέπει να είμαστε “ΜΟΝΑΧΟΦΑΪΔΕΣ“.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις