Απομακρύνεται το σενάριο εξόδου για το “Πάσχα στο χωριό”

 Ολοένα και απομακρύνεται το σενάριο για Πάσχα στα χωριά, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο ειδικά στην Αττική παραμένει υψηλό και τα αποτελέσματα των ξέφρενων κορωνοπάρτι στις πλατείες με χιλιάδες νέους θα φανούν σε περίπου δύο εβδομάδες.

Παράλληλα, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να διακυβευθεί το σταδιακό και με προσοχή άνοιγμα κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων όπως η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, η επαναλειτουργία της εστίασης και ο τουρισμός.

Στόχος της κυβέρνησης είναι εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, να ανοίξουν μαζί σχολεία και εστίαση στις 10 Μαΐου.

Ειδικά για την εστίαση, έχει πέσει στο τραπέζι και το σενάριο να ανοίξει νωρίτερα, στις 5 Μαΐου, με το σκεπτικό ότι θα οδηγήσει σε περιορισμό των ασύδοτων κορωνοπάρτι σε πλατείες και οι συναντήσεις των πολιτών θα γίνονται συντεταγμένα, με αποστάσεις, μέτρα και ασφάλεια.

Με αλλεπάλληλες τοποθετήσεις τους κορυφαίοι επιστήμονες εμφανίστηκαν διστακτικοί σε μαζική μετακίνηση πολιτών μεταξύ νομών και κάλεσαν τους πολίτες να επιδείξουν υπομονή.

«Μαζική έξοδος θα συντελέσει στην ανατροπή όλης της προσπάθειας που έχουμε κάνει», προειδοποίησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής.

Άφησε ωστόσο ένα «παραθυράκι» για μετακινήσεις σε δεύτερη κατοικία αλλά η μετακίνηση θα πρέπει να γίνεται ανάμεσα σε περιοχές που βρίσκονται στο ίδιο επιδημιολογικό επίπεδο.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις