Aνοίγουν τα πανεπιστήμια για τους τελειόφοιτους και επί πτυχίω φοιτητές

Θετική είναι η εισήγηση της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας να επιτραπούν οι κλινικές, πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις για τους τελειόφοιτους και επί πτυχίω φοιτητές. Οι υπόλοιποι φοιτητές θα επιστρέψουν στα αμφιθέατρα με τη νέα ακαδημαική χρονιά.

Δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων, μόνο για τους τελειόφοιτους φοιτητές, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις πτυχιακές εργασίες τους, προετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τα ΑΕΙ.

Όπως ανακοίνωσε στη σύνοδο των πρυτάνεων ο  υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος, υπάρχει θετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας να επιτραπούν οι κλινικές, πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις για τους τελειόφοιτους και επί πτυχίω φοιτητές. Ο υφυπουργός δήλωσε ότι θα παραταθεί το εξάμηνο μέχρι να ολοκληρωθεί η διδασκαλία 13 εβδομάδων. Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου, οι πρυτάνεις ανακοίνωσαν ότι «ακούσαμε με ικανοποίηση την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων που αφορά στην άμεση επαναλειτουργία δια ζώσης εργαστηριακών μαθημάτων, κλινικών, πρακτικών ασκήσεων και πτυχιακών εργασιών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο για τελειόφοιτους και επί πτυχίω φοιτήτριες/τες.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις