Η χώρα που πουλάει σπίτια από 1 ευρώ με σκοπό να ξαναζωντανέψει ένα χωριό. Ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν οι αγοραστές

Η Ιταλία πουλάει σπίτια ξεκινώντας από την τιμή του ενός ευρώ προκειμένου να δώσει και πάλι ζωή σε χωριό της Σικελίας.

Ο λόγος για το χωριό Castiglione di Sicilia στους πρόποδες της Αίτνας, το οποίο χρόνο με τον χρόνο ερημώνει. Από τους 14.000 κατοίκους που είχε κάποτε, τώρα έχουν μείνει μόλις 3.000, με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να είναι εγκαταλελειμμένα. Έτσι ξεκίνησε η πρωτοβουλία για την πώληση σχεδόν 900 σπιτιών.

castiglioni di sicilia 4-2

Η τιμή τους ξεκινά από 1 ευρώ και φτάνει έως τα 5.000 ευρώ. «Ανάλογα με την κατάσταση του σπιτιού κυμαίνεται και η τιμή» είπε στο CNN ο δήμαρχος του χωριού. «Έχουμε πολλά εγκαταλελειμμένα σπίτια, πολλά από τα οποία χτίστηκαν κατά την Αναγέννηση» συνέχισε.

castiglioni di sicilia 4-11

Ωστόσο η αγορά σπιτιού σε τόσο χαμηλή τιμή έχει κάποιες αυστηρές προϋποθέσεις. Αρχικά, οι Αρχές επικοινωνούν με τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που θέλουν να τα πουλήσουν και στη συνέχεια έρχονται σε επαφή με τους νέους αγοραστές.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι αγοραστές, οι οποίοι έχουν επιλεχθεί για την αγορά του σπιτιού, είναι να παρουσιάσουν ένα λεπτομερές σχέδιο ανακαίνισης. Η ανακαίνιση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριών ετών.

castiglioni di sicilia 4-9

Όπως είπε ο δήμαρχος, έχει λάβει ήδη πολλά μηνύματα στα οποία άνθρωποι από όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται για αγορά σπιτιού. Το χωριό χτίστηκε το 403 π.Χ από πρόσφυγες (Έλληνες) και αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά χωριά της περιοχής.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις