Η ταινία “Πέντε” για το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης θέλει την βοήθεια όλων μας για να ολοκληρωθεί

Μια τιτάνια προσπάθεια καταβάλει εδώ και αρκετό καιρό η εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών Aratos Films του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Βασίλη Τσικάρα προκειμένου να ολοκληρώσει την πρώτη κινηματογραφική τριλογία με θέμα την Επανάσταση του 1821.

Έτσι, μετά την “Έξοδο 1826” και την “Πολιορκία” σειρά έχει η ταινία “Πέντε” που περιγράφει τα δραματικά γεγονότα του ολοκαυτώματος της Σαμοθράκης. Με την ολοκλήρωση της τρίτης ιστορικής ταινίας της Αratos Films θα ολοκληρωθεί η πρώτη τριλογία στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου με ιστορικό περιεχόμενο από την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης.

Της προσπάθειας συνδράμει και το πολιτιστικό σωματείο “Εκ Κίνηση” το οποίο αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση:

Το 2021 είναι μια χρονιά-ορόσημο για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Θράκη, καθώς εορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της και ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό ύστερα από 550 χρόνια στυγνής σκλαβιάς στον τουρκικό ζυγό. Η στιγμή συμπίπτει με δύο ακόμα σημαντικά ιστορικά γεγονότα: 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και από την σφαγή της Σαμοθράκης, την πρώτη που έλαβε χώρα στην επαναστατημένη πατρίδα μας, την 1η Σεπτεμβρίου του 1821.Με αφορμή αυτήν την τριπλή επέτειο επιθυμούμε να φέρουμε στο προσκήνιο την πραγματική ιστορία του τόπου μας μέσα από την παραγωγή μιας ιστορικής κινηματογραφικής ταινίας. Να ζωντανέψουμε στη μεγάλη οθόνη τον ξεσηκωμό της Θράκης το 1821 μαζί με τον υπόλοιπο ελληνισμό, την σφαγή της Σαμοθράκης και την συγκλονιστική ιστορία των Πέντε Νεομαρτύρων με καταγωγή από το νησί. Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία, ένα ηρωικό και ομολογιακό γεγονός που διαδραματίστηκε στη Σαμοθράκη και στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης πριν από 200 χρόνια. Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στους τόπους καταγωγής και μαρτυρίου των πέντε Αγίων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, με αρωγούς τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ. Άνθιμο και τον Σύλλογο Σαμοθρακιτών Νομού Έβρου.Το εγχείρημα είναι τολμηρό. Ήδη συγκεντρώσαμε ένα σημαντικό ποσό αλλά δεν αρκεί. Για ένα αξιόλογο αποτέλεσμα η συμβολή όλων είναι απαραίτητη. Γι’ αυτό σας καλούμε να συνδράμετε χρηματικά την προσπάθεια αυτή στον βαθμό που ο καθένας μπορεί.

Όλοι μαζί μπορούμε! Συμμετέχω – Στηρίζω Με τιμή, Πολιτιστικό Σωματείο «Εκκίνηση»

Ενισχύστε και εσείς ΕΔΩ την προσπάθεια της Aratos Films

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις