“Ακολουθήστε τα πόδια σας”! Οι επιστήμονες αναπτύσσουν «έξυπνο» παπούτσι που βοηθά τους τυφλούς

Οι επιστήμονες υπολογιστών δημιούργησαν ένα «έξυπνο» παπούτσι που βοηθά τους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης να αποφύγουν πολλαπλά εμπόδια.  

Το προϊόν £ 2.700 (€ 3.200), που ονομάζεται InnoMake, έχει αναπτυχθεί από την αυστριακή εταιρεία Tec-Innovation, με την υποστήριξη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Graz (TU Graz). 

Το προϊόν αποτελείται από αδιάβροχους αισθητήρες υπερήχων που είναι προσαρτημένοι στην άκρη κάθε παπουτσιού, οι οποίοι δονούνται και κάνουν θορύβους κοντά σε εμπόδια. 

Όσο πιο κοντά ο φορέας φτάνει σε ένα εμπόδιο, τόσο πιο γρήγορα γίνεται η δόνηση, σαν αισθητήρας στάθμευσης στο πίσω μέρος ενός οχήματος.   

Η Tec-Innovation εργάζεται τώρα για την ενσωμάτωση κάμερας με τεχνολογία AI ως μέρος μιας νέας έκδοσης του προϊόντος. 

«Οι αισθητήρες υπερήχων στο δάκτυλο του παπουτσιού εντοπίζουν εμπόδια έως και τέσσερα μέτρα μακριά», δήλωσε ο Markus Raffer, ιδρυτής της Tec-Innovation και ο ίδιος με προβλήματα όρασης. 

«Στη συνέχεια, ο χρήστης προειδοποιείται με κραδασμούς και / ή ακουστικά σήματα. Η τιμή του προϊόντος περιλαμβάνει μία συσκευή ανά πόδι, μαζί με ένα ζευγάρι παπούτσια καθώς και έναν φορτιστή USB. 

 

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις