Πέφτει ο κινεζικός πύραυλος στην Γη – Παρακολουθείστε live

Ο κινεζικός πύραυλος, ο οποίος εκτοξεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται να πέσει σε… κομμάτια στη Γη αργά σήμερα το βράδυ ή νωρίς αύριο, Κυριακή.

Ο φόβος μήπως κάποια από τα απομεινάρια δεν καούν και δεν εξαερωθούν στην ατμόσφαιρα και πέσουν σε κατοικημένες περιοχές είναι μεγάλος.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, πως τα περισσότερα από τα συντρίμμια του πυραύλου θα καούν κατά την επιστροφή τους στην ατμόσφαιρα και είναι πολύ απίθανο να προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά.

Η αλήθεια όμως είναι ότι σε έναν πλανήτη 8 δισεκατομμυρίων κατοίκων όπου πλέον κατοικούνται ακόμα και οι έρημοι και οι παγετώνες, είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να προβλεφτεί κάτι τέτοιο.

Νωρίτερα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν ανακοινώσει πως η Διοίκηση Διαστήματος των ΗΠΑ παρακολουθεί αυτό που αποκάλεσε ανεξέλεγκτη επανείσοδο του κινεζικού πυραύλου στη γήινη ατμόσφαιρα.

Ο πρώτος όροφος του πυραύλου αυτού, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τροχιά, πρόκειται να επιστρέψει στη Γη. Χάνει σταδιακά ύψος και το σημείο πρόσκρουσης της πτώσης του είναι προς το παρόν δύσκολο να προβλεφθεί.

Παρακολουθήστε live την πορεία του Long March 5b

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις