Ελεύθερα σε κλειστούς χώρους όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο;

Καθώς σταδιακά αίρεται το απαγορευτικό, επιταχύνεται το πρόγραμμα εμβολιασμού και επανεκκινεί ο τουρισμός, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για την “επόμενη ημέρα”.

Όπως αναφέρει η “Καθημερινή της Κυριακής”, κομβικής σημασίας για την όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση της χώρας έναντι της πανδημίας θα αποτελέσουν συγκεκριμένα κίνητρα-προνόμια.

Πιο συγκεκριμένα, συζητείται σε χρόνο ουδέτερο, δηλαδή μετά το τέλος του καλοκαιριού, όταν θα έχει υπάρξει καθολική προσφορά εμβολίων, να δοθούν κίνητρα σε όσους χτίζουν το τείχος ανοσίας.

Κεντρικός προσανατολισμός είναι όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού να εισέρχονται ελεύθερα με την απλή επίδειξή του σε εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφους, θέατρα, μέσα μεταφοράς. Οι υπόλοιποι, αντιθέτως, θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό, rapid ή self-test. Είναι προφανές πως η συγκεκριμένη επιλογή έχει μεγάλη ταλαιπωρία και κόστους για τους ανεμβολίαστους, αφού για λόγους ψυχαγωγίας τα τεστ δεν θα χορηγούνται δωρεάν όπως γίνεται τώρα για συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες.

Το φθινόπωρο, επίσης, θα έλθει στο προσκήνιο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών αλλά και όσων απασχολούνται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζεται όσοι αρνούνται τον εμβολιασμό από αυτές τις κατηγορίες είτε να τίθενται σε αναστολή εργασίας, οπότε θα λαμβάνουν τα 535 ευρώ μηνιαίως, είτε να τους χορηγείται άδεια άνευ αποδοχών.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις