Παρουσίαση του βιβλίου του προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη

Το βιβλίο του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη  με τίτλο «Τίποτα δεν ήταν εύκολο – Η ηρωίδα μάνα μου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, παρουσιάστηκε διαδικτυακά στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου Ιανός.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης και τρεις  αγαπημένοι φίλοι του Γιώργου Πατούλη: Ο ποινικολόγος Θεόδωρος Μαντάς, ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου π. Χρήστος Μαρούδας και ο γιατρός Σωτήρης Παπασπυρόπουλος.

Τη συζήτηση συντόνισε  η δημοσιογράφος Μάριον Μιχελιδάκη.

Ως τον ελάχιστο φόρο τιμής στην αγαπημένη του μητέρα χαρακτήρισε τη συγγραφή του βιβλίου ο Γιώργος Πατούλης, «ένα  πόνημα ζωής, για όλα όσα μας δίδαξε, για τις αξίες και τα ιδανικά που μας εμφύσησε».

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, όπως είπε, εκτυλίσσεται η ιστορία μιας δυνατής και συνάμα τρυφερής γυναίκας, που μεγάλωσε τα παιδιά της με περίσσευμα αγάπης.

«Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο σε μια γυναίκα που δεν άφησε τίποτα στην τύχη του, που όλα τα κατάφερε με σκληρή δουλειά και αγώνα».

Στην παράλληλη πορεία ζωής και τις κοινές δυσκολίες που αντιμετώπισαν στα πρώτα χρόνια, αναφέρθηκε ο Γιάννης Πολίτης, τονίζοντας ότι το ισχυρό μητρικό πρότυπο αποτέλεσε και για τους δύο εφαλτήριο για να επιτύχουν τους στόχους τους: «Διανύσαμε μια σκληρή πορεία, είχαμε όμως μητέρες που στήριξαν τα όνειρά μας».

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, ο παιδικός φίλος του Γιώργου Πατούλη Θεόδωρος Μαντάς μίλησε για τα παιδικά τους χρόνια που «αναβίωσαν μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, φέρνοντας δάκρυα στα μάτια μου», όπως είπε.

Αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην Πόπη Κατελάνου, «μια γυναίκα δυναμική, που πάντα έβγαινε μπροστά στη ζωή για να υπερασπιστεί τα παιδιά της».

Για τις κοινές ανθρωπιστικές ευαισθησίες τους από τα πρώτα φοιτητικά χρόνια και την κοινή επαγγελματική τους πορεία  μίλησε ο Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, εξιστορώντας την πολύχρονη φιλία του με τον Γιώργο Πατούλη. «Μέσα από αυτό το βιβλίο τον γνώρισα ακόμα καλύτερα, διαπίστωσα τις αρχές που του κληροδότησε η μητέρα του και τον ακολουθούν σε όλη τη ζωή του: την εργατικότητα,  την επιμονή και την αγάπη του στον άνθρωπο.

Η Πόπη Κατελάνου ήταν ένας άνθρωπος που δεν έζησε μια ζωή προβλέψιμη, αλλά αξιοβίωτη», είπε χαρακτηριστικά.

«Νόμιζα ότι ήξερα πολύ καλά τον Γιώργο Πατούλη, αλλά μόλις διάβασα το βιβλίο ανακάλυψα την πηγή των αξιών και των ιδανικών του. Δεν μπορείς να γνωρίσεις σε βάθος έναν άνθρωπο, αν πρώτα δεν γνωρίσεις τη μητέρα του» είπε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου π. Χρήστος Μαρούδας, που γνώρισε τον  Γιώργο Πατούλη από τις πρώτες μέρες της δημαρχίας του στην πόλη.

Αναφέρθηκε επίσης στη μητέρα του, «μια γυναίκα γνήσια,  με αγάπη για τα παιδιά της, που τα θαύμαζε και τα στήριζε μέχρι το τέλος της ζωής της».

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθεί για το φιλανθρωπικό έργο του Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης Πετραλώνων, την ενορία της Πόπης Κατελάνου.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις