Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τη λήξη του σχολικού έτους μόνο για τη Γ Λυκείου στις 2 αντί για τις 11 Ιουνίου

Η ανατροπή στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας και τη λήξη του σχολικού έτους νωρίτερα για τη Γ’ Λυκείου (λήγει τελικά στις 2 αντί στις 11 Ιουνίου), ήταν αναμενόμενη.

Στην απόφαση αυτή οδήγησε η έξαρση των κρουσμάτων στα σχολεία, καθώς χθες το απόγευμα τα κλειστά σχολεία ξεπέρασαν τα 1.000.

Πίεση προς την κατεύθυνση αυτή, άσκησαν και οι γονείς των μαθητών γιατί σε περίπτωση που βρεθεί θετικό κρούσμα σε κάποιο μαθητή ή εκπαιδευτικό μετά τις 30 Μαΐου με βάση τα πρωτόκολλα, θα πρέπει να κλείσει ολόκληρο το τμήμα και οι μαθητές, και εφόσον μπουν σε καραντίνα για 15 μέρες, θα πρέπει να εξεταστούν το Σεπτέμβριο. Βέβαια το υπουργείο αρχικά πήρε άλλη απόφαση προς την κατεύθυνση αυτή που προβλέπει ότι σε περίπτωση εργαστηριακά επιβεβαιωμένου περιστατικού COVID19 σε σχολείο, οι μαθητές και μαθήτριες θα επιστρέφουν στα σχολεία σε δέκα ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων -αντί 14 όπως προβλεπόταν νωρίτερα.

 Και βέβαια ήταν δεδομένο ότι οι σχολικές αίθουσες ήδη έμεναν άδειες, και είχαν μόνο μαθητές που είχαν εξαντλήσει το όριο απουσιών.

Απομένει όμως το ερώτημα εάν αυτά δεν ήταν απλό να προβλεφθούν από πριν; Είναι δυνατόν να τα έβλεπαν γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί αλλά όχι οι επιτελείς του υπουργείου;;

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις