Σε δημοπρασία επιστολές του Μπότσαρη στην επανάσταση – Χειρόγραφα και χαρακτικά ηρώων του ’21

Μία δημοπρασία σπάνιων βιβλίων, χειρογράφων, εγγράφων και χαρακτικών ηρώων του 1821 προγραμματίζεται για τις αρχές Ιουνίου.

Ένα εντυπωσιακό σύνολο σπάνιων βιβλίων, χειρογράφων, εγγράφων και χαρακτικών περιλαμβάνει η επερχόμενη δημοπρασία της VERGOS Auctions, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 9 Ιουνίου και ώρα 5.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Athens Plaza. Πρόκειται για την πρώτη δημοπρασία του Οίκου για το 2021 με δυνατότητα παρουσίας κοινού, η οποία και θα προβληθεί παράλληλα ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας ΕΔΩ.

Χειρόγραφες επιστολές από το 1821 σε δημοπρασία

Στο πνεύμα της Επετείου των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ο Οίκος προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης σημαντικών τεκμηρίων που σχετίζονται με το ιστορικό γεγονός, όπως μια ενότητα 17 επιστολών και άλλων εγγράφων του Μάρκου Μπότσαρη και μελών της οικογένειας του. Όπως είναι γνωστό, για να προστατέψει ο θρυλικός ήρωας την οικογένειά του από την οργή των Τούρκων, την έστειλε για ασφάλεια στην Ανκόνα.

Οικογένεια Ν. Μπότσαρη – Σημαντική ἑνότητα 17 ἐγγράφων τῆς οἰκογένειας τοῦ Μάρκου Μπότσαρη, Τιμή εκτίμησης € 30.000 – 40.000

Το αρχειακό υλικό που θα δημοπρατηθεί, περιλαμβάνει επιστολές που στάλθηκαν στην εξόριστη οικογένεια από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων 2 του ίδιου του Μάρκου Μπότσαρη και 9 του αδελφού του Κώστα, που μετά το θάνατο του ήρωα ανέλαβε προστάτης της οικογένειας.

Μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης μια αυτόγραφη Επιστολή υποστήριξης της Κρητικής Επανάστασης (9 Φεβρουαρίου 1867) του σπουδαίου Γάλλου ποιητή και φιλέλληνα Victor Hugo, που εντάσσεται στην προσπάθειά του να στηρίξει τους επαναστατημένους Κρητικούς την περίοδο της Κρητικής Επανάστασης του 1866, που υπήρξε από τις πλέον σημαντικές επαναστάσεις ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία.

Σε δημοπρασία επιστολές του Μπότσαρη στην επανάσταση - Χειρόγραφα και χαρακτικά ηρώων του '21
Louis Dupre, πρώτη έκδοση του Voyage à Athènes et à Constantinople, 40 επιχρωματισμένες λιθογραφίες, Τιμή εκτίμησης € 40.000 – 60.000

Και βιβλία στη δημοπρασία

Ανάμεσα στα ταξιδιωτικά βιβλία που θα δημοπρατηθούν, ξεχωρίζει ένα αντίτυπο του πλέον καλαίσθητου ταξιδιωτικού βιβλίου για την Ελλάδα του 18ου αιώνα.

Πρόκειται για το περίφημο Voyage à Athènes et à Constantinople του Γάλλου περιηγητή και ζωγράφου Louis Dupré (Παρίσι 1825). Περιέχει 40 εξαιρετικές λιθογραφίες μεγάλων διαστάσεων επιχρωματισμένες με το χέρι, που αποπνέουν την αγάπη του καλλιτέχνη για τον τόπο και τους ανθρώπους και αναδεικνύουν τον Dupré σε έναν από τους γνησιότερους φιλέλληνες που επισκέφθηκαν τη χώρα μας την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Κρητική Επανάσταση 1866 – HUGO, Victor, 1802-1885, Αὐτόγραφη ἐπιστολή μέ τήν ὑπογραφή του, Τιμή εκτίμησης € 4.000 – 6.000

Η πλούσια δημοπρασία περιλαμβάνει επίσης μεταξύ άλλων, σπάνιες εκδόσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας όπως ελληνική γλώσσα και φιλολογία, παιδεία, θρησκεία, φιλοσοφία, επιστήμες κ.ά, χάρτες, σχέδια και υδατογραφίες, φωτογραφίες εποχής καθώς και μια μεγάλη γκάμα από χαρακτικά του 19ου αιώνα, λαϊκές λιθογραφίες και αφίσες.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους εναλλακτικούς τρόπους συμμετοχής στη δημοπρασία και τη διαδικασία εξέτασης των αντικειμένων, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που ορίζονται από την πολιτεία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα ΕΔΩ

Δείτε τον κατάλογο

ΠΗΓΗ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις