“Κάψατε” την κατσαρόλα; – Η λύση

0 χημικά ! 0 τρίψιμο ! 0 κόπος!

1η λύση Απλώς βάζουμε νερό να καλύψει όλη την καμμένη επιφάνεια και λεμόνια κομμένα.. Τα αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά και μετά το αφήνουμε για 8 ώρες ή όλο το βράδυ !

2η λύση Ρίξτε στην κατσαρόλα ξίδι (τόσο όσο να γεμίσει ο πάτος) και έπειτα προσθέστε λίγη ποσότητα μαγειρικής σόδας. Ανακατέψτε το μείγμα και έπειτα τοποθετήστε το σκεύος στο μάτι. Βράστε για περίπου 5 λεπτά και έπειτα πλύνετε την κατσαρόλα!

3η λύση Γεμίστε το σκεύος μέχρι τη μέση με νερό και έπειτα ρίξτε μέσα 5 κουταλιές αλάτι. Αφήστε το να μουλιάσει όλη τη νύχτα και την επόμενη ημέρα τρίψτε τον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα.

4η λύση Ρίξτε στο σκεύος λίγη μαγειρική σόδα και προσθέστε ελάχιστο νερό (ίσα ίσα να βραχεί ο πάτος). Αφήστε την σόδα να δράσει για περίπου τριάντα λεπτά και έπειτα τρίψτε με ένα σφουγγαράκι για να διώξετε τυχόν υπολείμματα.

Γενικώς καλό είναι να αποφεύγουμε να βάζουμε χημικά να βράζουν μες την κατσαρόλα ! Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε απορρυπαντικό, χλωρίνη κλπ, εφόσον τελικά με ένα λεμονάκι γίνεται η δουλειά!

Πρέπει να αφήσουμε τα χημικά στην άκρη, που μας επιβαρύνουν όλους και επίσης το περιβάλλον!

Ξύδι, σόδα, λεμόνι, αλάτι, νεράκι, … κάνουν θαύματα!

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις