Η Βόρεια Κορέα παραδέχεται ότι στέλνει ορφανά παιδιά σε «εθελοντική» εργασία σε ορυχεία

Οι καταγγελίες για καταναγκαστική εργασία είναι δεκάδες εδώ και χρόνια από ανθρώπους που κατάφεραν να διαφύγουν από τη Βόρεια Κορέα. Αυτήν την φορά έρχεται ουσιαστικά να τις επιβεβαιώνει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το KCNA, το οποίο μετέδωσε ότι εκατοντάδες παιδιά «με σοφία και κουράγιο επέλεξαν να προσφέρουν στο κράτος χειρονακτική εργασία σε ορυχεία και αγροκτήματα».

Δεν είναι ξεκάθαρο ποιες είναι οι ηλικίες των παιδιών. Με βάση τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν πρόκειται για παιδιά στην αρχή της εφηβείας τους, όλα ορφανά.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν ευθέως τη Βόρεια Κορέα ότι εξαναγκάζει παιδιά σε σκληρές συνθήκες εργασίας, κάτι που η Πιονγκγιανγκ αρνείται.

Τον Φεβρουάριο το BBC είχε μεταδώσει ότι επί δεκαετίες Νοτιοκορεάτες αιχμάλωτοι πολέμου χρησιμοποιούνταν ως σκλάβοι σε ανθρακωρυχεία της Βόρειας Κορέας.

Οι συνθήκες που έχουν περιγράψει ορισμένοι από αυτούς που κατάφεραν να διαφύγουν είναι απολύτως τρομακτικές. Ατελείωτες ώρες σκληρής εργασίας με ελάχιστο φαγητό και συχνά θανατηφόρα ατυχήματα.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις