Στο Αιγαίο τα μη επανδρωμένα HERON – Ξεκίνησαν ήδη στη Σκύρο οι πρώτες πτήσεις

Τις πρώτες τους πτήσεις πάνω από το Αιγαίο πραγματοποιούν ήδη τα Ισραηλινής κατασκευής μη επανδρωμένα UAV HERON, τα οποία απέκτησε η Πολεμική μας Αεροπορία.

Τα μη επανδρωμένα αεροχήματα βρίσκονται στην 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο και ήδη ‘’ακτινογραφούν’’ το Αρχιπέλαγος έως και τα ανατολικά νησιά του Αιγαίου. Μεταφέρθηκαν από το Ισραήλ και μαζί τους έφτασε κλιμάκιο Ισραηλινών προκειμένου να βοηθήσουν στη ομαλή αλλά και γρήγορη ενσωμάτωσή τους από την HAF.

Έρχονται να καλύψουν ένα σημαντικό κενό που είχαν εδώ και χρόνια οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι γείτονες με την εγχώρια κατασκευή μη επανδρωμένων όπως τα Bayraktar αλλά και τα Anka. Αεροχήματα στα οποία η Άγκυρα έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια.

Τους προηγούμενους μήνες στελέχη της Πολεμικής μας Αεροπορίας εκπαιδεύτηκαν στο Ισραήλ και εξειδικεύτηκαν ώστε να πετάνε και να συντηρούν τα δύο UAV.  Αποστολή θα έχουν να λαμβάνουν και να μεταδίδουν εικόνα από τις Ελληνικές περιοχές των συνόρων τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά.

Τα δύο UAV HERON αποκτήθηκαν από το Ισραήλ με leasing για τρία χρόνια έναντι 39 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα επέκτασης της συμφωνίας αλλά και απόκτησης και άλλων αν το επιθυμεί η Πολεμική Αεροπορία.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις