Σε καθεστώς εξυγίανσης και προστασίας το Mouzenidis Travel – Ο Σαββίδης το εξαγοράζει;

Αίτηση στις αρμόδιες αρχές για την υπαγωγή του Mouzenidis Travel, του ελληνικού ταξιδιωτικού πρακτορείου, μέλους του ομίλου Μουζενίδη, στην διαδικασία εξυγίανσης και προστασίας από τους πιστωτές, έχει προχωρήσει η διοίκηση της εταιρίας, παράλληλα με την αναστολή της λειτουργίας της εταιρίας.

Η αίτηση αυτή κατατέθηκε στις 22/6 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και δεν επηρεάζει την λειτουργία των υπολοίπων ελληνικών εταιριών του ομίλου, ούτε βέβαια την ρωσική. Προς τούτο το σύνολο των εταιριών του ομίλου Μουζενίδη, Grekodom, Ellinair, κ.ά., συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, ενώ για τα περίπου 60 γραφεία εξωτερικού του ομίλου, ήδη εταίροι, συνεργάτες ή ιδιοκτήτες σε κάποιες χώρες, μεταξύ των οποίων στην Πολωνία και στην Λετονία, αναλαμβάνουν την λειτουργία τους, καταβάλλοντας κανονικά οφειλές στα ξενοδοχεία, ώστε να φιλοξενούνται οι κρατήσεις τους.

Ο Σαββίδης εξαγοράζει το Mouzenidis Travel;

Πρόταση εξαγοράς του Mouzenidis Travel, που θεωρείται ως το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο για τον εισερχόμενο τουρισμό από την Ρωσία, φέρεται να έχουν υποβάλλει στην σημερινή διοίκηση της εταιρείας εκπρόσωποι του Ιβάν Σαββίδη, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ρωσικές ιστοσελίδες και εφημερίδες, που είχαν αποκαλύψει αρχικά και την αναστολή λειτουργίας του πρακτορείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του emea, ο ομογενής επιχειρηματίας φέρεται να υποστηρίζει την αίτηση εξυγίανσης και προστασίας από τους πιστωτές σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου πτωχευτικού νόμου (ν.4738/2020) και προτείνει συγκεκριμένο σχέδιο ως στρατηγικός επενδυτής, με το οποίο θα καλυφθούν συνολικές οφειλές της εταιρείας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. 

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις