Η μνήμη των ηρώων Ισαάκ –Σολωμού τρέχει στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Ελλάδα μεταφέρεται η μνήμη των ηρώων Τάσου Ισάακ και Σολωμού Σολωμού, με την «Πρωτοβουλία Μνήμης» να διοργανώνει και φέτος σειρά εκδηλώσεων, για να κρατήσει αφενός άσβεστη την μνήμη των δυο παλληκαριών, όσο και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, για το δίκαιο του αγώνα.

Από την 1η μέχρι τις 11 Ιουλίου, ομάδα Κυπρίων μοτοσικλετιστών θα βρίσκεται στην Ελλάδα, ακολουθώντας το δρομολόγιο από το βορειότερη άκρο της Ελλάδος, μέχρι και την Κρήτη, προτού καταλήξει στην Κύπρο για την κορύφωση των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής.

Παρούσα στο οδοιπορικό και η κόρη του Τάσου Ισαάκ, Αναστασία, για την οποία συμπληρώνονται επίσης 25 χρόνια χωρίς δικαίωση για τα εγκλήματα των Αττίλων, τόσο για τον Ισαάκ και τον Σολωμό, αλλά και την Κύπρο γενικότερα.

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε ο Εκπρόσωπος της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισάακ-Σολωμού» Ανδρέας Πεττεμερίδης, ο οποίος δήλωσε ότι 25 χρόνια μετά την θυσία των δυο ηρώων, αλλά και 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, «θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορική συνέχεια και τους αγώνες του Ελληνισμού, μέσα από ένα οδοιπορικό μνήμης».

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις