Εξαφανίστε τη Φαγούρα και την Κοκκινίλα από το τσίμπημα κουνουπιών

Για πολλούς τα κουνούπια είναι ο εφιάλτης του καλοκαιριού και όχι άδικα. Η φαγούρα που προκαλούν τα τσιμπήματά τους, οι κοκκινίλες, το βουητό, είναι σίγουρα ενοχλητικά και αρκετά για να θέλουμε να απαλλαγούμε από τα κουνούπια μία για πάντα.

Ό,τι όμως κι αν κάνουμε και ιδιαίτερα στις διακοπές, το τσίμπημα των κουνουπιών είναι αναπόφευκτο. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση για να εξαφανίσουμε τη φαγούρα και την κοκκινίλα;

Μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε με υλικά που μπορούμε να βρούμε εύκολα είτε είμαστε στο σπίτι είστε στις διακοπές.

Λεμόνι Πάρτε ένα λεμόνι από το ψυγείο και κόψτε το στη μέση. Βάλτε το κατευθείαν πάνω στο τσίμπημα και θα σταματήσετε με αυτόν τον τρόπο τη φαγούρα. Μιας και το λεμόνι είναι όξινο μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προσοχή: Αν έχετε ξύσει προηγουμένως το σημείο, μην βάλετε λεμόνι. Θα το κάνετε ακόμα χειρότερο. Προτιμήστε μια από τις υπόλοιπες λύσεις. 

Μαγειρική σόδα Πάρτε ένα ποτήρι νερό και διαλύστε σε αυτό 1 κ.γ. μαγειρική σόδα. Βουτήξτε μέσα στο νερό μια καθαρή πετσέτα και βάλτε τη στο τσίμπημα. Κρατήστε την εκεί για 15-20 λεπτά. Ξεπλύντε το σημείο με ζεστό νερό. Το όξινο ανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα) είναι μια ήπια αλκαλική ένωση που μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση της ισορροπίας του pH του δέρματός σας. 

Ασπιρίνη Λιώστε μια ασπιρίνη μέσα σε λίγο νερό. Θέλετε να γίνει σαν πάστα. Απλώστε την πάνω στο τσίμπημα και θα σταματήσει αμέσως να σας φαγουρίζει.

Φλούδα μπανάνας Τρίψτε με το εσωτερικό της φλούδας το τσίμπημα. Θα το εξαφανίσετε στο λεπτό.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις