Ο γύρος της Ευρώπης με τρένο έρχεται το Σεπτέμβριο και ήδη ετοιμάζουμε βαλίτσες

Τι θα λέγατε να κάνετε την καρδιά σας πέτρα, να ξεχάσετε τις καλοκαιρινές σπατάλες και να κρατήσετε χρήματα για μια εμπειρία που θα σας μείνει πιο αξέχαστη από πέντε μέρες στη Σκιάθο; Εκεί που όλοι θα βάζουν τα κεφάλια μέσα και θα έχουν κάνει άλλο ένα καλοκαίρι ανάμνηση, εσύ να ξεκινάς την περιπέτεια!

Γύρος της Ευρώπης με τρένο: Ξεκινάει το Σεπτέμβριο και κλείνουμε θέσεις

Το κόνσεπτ είναι κάτι σαν island hopping στη στεριά. Αυτό προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της ανακήρυξης του 2021 ως Ευρωπαϊκού Έτους Σιδηροδρόμου. Το Connecting Europe Express είναι το εκθεσιακό τρένο με το οποίο σχεδιάζεται να γίνει ο γύρος της Ευρώπης. Ενώ η 2η μέρα του Σεπτεμβρίου η αρχή του ταξιδιού. Είναι μια ημερομηνία που έχουμε συνηθίσει να αποχαιρετάμε τις διακοπές μας, ωστόσο… challenge accepted! 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 26 συνολικά χώρες τις οποίες οι ταξιδιώτες θα επισκεφτούν μέσα σε 35 μέρες. Φυσικά, ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η Ελλάδα και πολλές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες που στάνταρ ήθελες καιρό τώρα να ταξιδέψεις. Και να η τέλεια ευκαιρία. 

Γύρος της Ευρώπης με τρένο: Ξεκινάει το Σεπτέμβριο και κλείνουμε θέσεις

Λεπτομέρειες του γύρου της Ευρώπης με τρένο

Για το πρόγραμμα αυτό θα χρησιμοποιηθούν τρεις διαφορετικοί συρμοί, Το πρώτο τρένο κανονικού εύρους (1.435 χιλιοστά),  θα είναι αυτό που θα επισκεφτεί μεταξύ άλλων και την Ελλάδα και θα αποτελείται από έξι βαγόνια.

Δύο εκθεσιακά, τα οποία θα παρουσιάζουν σιδηροδρομικές τεχνολογίες και καινοτομίες. Ένα βαγόνι συσκέψεων, καθώς και βαγόνια με καθίσματα, εστιατόριο και κουκέτες. Ένα διαφορετικό τρένο «Ιβηρικού εύρους» (1.668 χιλιοστά) θα χρησιμοποιηθεί για την Ισπανία και την Πορτογαλία. Τέλος ένα τρένο «Ρωσικού εύρους» (1.524 χιλιοστά) θα ταξιδέψει στις χώρες της Βαλτικής.

Σημείο έναρξης της μεγάλης αυτής διαδρομής θα είναι η Πορτογαλία στις 2/09, ενώ μέσα σε διάστημα 35 ημερών θα έχει επισκεφτεί 40 πόλεις από 26 κράτη, καταλήγοντας στο Παρίσι στις 7 Οκτωβρίου. Στις 14 Σεπτεμβρίου το τρένο θα φτάσει στην Αθήνα (μέσω Σκοπίων) με ενδιάμεσες στάσεις σε Ειδομένη και Θεσσαλονίκη, ενώ την επόμενη μέρα θα αναχωρήσει προς Βουλγαρία και πάλι μέσω Θεσσαλονίκης.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις