<<Φεστιβάλ Γράμμου>> Από τον Δήμο Νεστορίου

Τους τελευταίους μήνες μετά από μια σειρά διαβουλεύσεων και εισηγήσεων και κατόπιν μιας προσεκτικής μελέτης για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής, πάρθηκε η απόφαση για τη δημιουργία ενός νέου πολιτιστικού μοντέλου που βασίζεται στην ποιοτική αναβάθμιση και τη χρονική επέκταση των θερινών δράσεων του Δήμου.

Το Φεστιβάλ Γράμμου λοιπόν είναι αυτό ακριβώς το πλαίσιο που έλειπε και εξυπηρετεί τα παραπάνω.

Πολυθεματικές εκδηλώσεις από όλο το φάσμα των τεχνών, για όλες τις ηλικίες με χαρακτήρα ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό. Διασπορά των εκδηλώσεων σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους και ανάδειξη των εκάστοτε μνημείων, χωριών και τόπων που υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενήσουν θεάματα για όλο το καλοκαίρι. Στόχος του Δήμου η πολύπλευρη ανάπτυξη, η μελλοντική δημιουργία θέσεων εργασίας, η τουριστική προβολή όλης της περιοχής του Γράμμου και κατ’ επέκταση η αύξηση της επισκεψιμότητας.

Η φετινή χρονιά, πρέπει από όλους να γίνει κατανοητό, ότι είναι ένα δείγμα του μοντέλου που θα ακολουθήσουμε και είναι προπαρασκευαστική. Οι δυσμενείς συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία δεν αφήνουν παρά ελάχιστα περιθώρια ευελιξίας και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας είναι πενιχρά. Ωστόσο καταφέραμε να εκπονήσουμε ένα σχέδιο πλούσιο σε δράσεις, πρωτότυπο και μοναδικό για τα δεδομένα του Δήμου. Φέτος τα ειδικά μέτρα για τον covid δεν επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε χώρους που δεν είναι λειτουργικοί ως προς αυτή την κατεύθυνση, γι’ αυτό τον λόγο επιλέξαμε κυρίως τον χώρο του river party που πληροί τα παραπάνω κριτήρια. Ωστόσο πάνω από δέκα παραγωγές θα γίνουν περιφερειακά του Δήμου, με πρόθεση όλων μας από την επόμενη χρονιά να υπάρχει απόλυτη ισορροπία στη διασπορά τους για όλες τις κοινότητες. Τα ανταποδοτικά οφέλη όμως από τη δημιουργία του Φεστιβάλ είναι συλλογικά και αδιαμφισβήτητα. Η περιοχή όσο ποτέ άλλοτε χρειάζεται μια αναβάθμιση και ένα νέο όραμα που θα την φέρει εκ νέου στο πολιτιστικό και τουριστικό επίκεντρο.

Αισθανόμαστε επίσης σε αυτό το σημείο την ανάγκη να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα σχετικά με τον θεσμό του RIVER PARTY. Το River Party θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και ως αυτόνομη διοργάνωση με τη συναυλιακή του εβδομάδα. Όχι μόνο δεν καταργείται ως επωνυμία και ως θεσμός, όχι μόνο δεν υποβαθμίζεται αλλά ισχυροποιείται και θα αποτελεί από τη νέα χρονιά, την κεντρομόλο δύναμη γύρω από την οποία θα περιστρέφονται συμπληρωματικά όλες οι υπόλοιπες δράσεις του Φεστιβάλ Γράμμου. Οι τάσεις στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη έχουν αλλάξει. Ο επισκέπτης αναζητά νέες εμπειρίες, ο δημότης τη βελτίωση της διαβίωσης του και η νέα γενιά τα κίνητρα για να μείνει και να δημιουργήσει στον τόπο μας.

Δουλεύουμε όλοι μαζί για να τους τα προσφέρουμε !Βασικός συνεργάτης και συντελεστής στην προετοιμασία, εκπόνηση και υλοποίηση του προγράμματος είναι ο συμπατριώτης μας, φιλόλογος και καλλιτέχνης Αλέξης Γούδας.Kroustophono Κρουστόφωνο Εργαστήρι Κρουστών Ρήμος Αργύριος Vicky Chouzouri Mob Art_BandΚεσριγιέ Κούπες – The BandLazaros Kapsimalis Banda Entopica Δηπεθε Κοζανης Alexis Goudas / Αλέξης Γούδας

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις