Νυχτερινές και άλλες ιστορίες με υπηρεσιακά οχήματα

31 Οκτώβρη 2019, Δηλώσεις Δημάρχου:

«Έχουμε βάλει “ΣΤΟΠ” στα περιττά έξοδα. Για παράδειγμα δεν χρησιμοποιούμε τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, δεν υπάρχει οδηγός και αυτοκίνητο Δημάρχου. Δεν υπάρχουν κινητά τηλέφωνα, από τα 15 που είχε ο Δήμος πλέον χρησιμοποιούμε μόλις 3. Όσον αφορά στα λειτουργικά έξοδα του γραφείου Δημάρχου, τα έχουμε αναλάβει εξολοκλήρου. Δείχνουμε μηδενική ανοχή στη διαφθορά….»

30 Ιουνίου 2021 ώρα περίπου 11 το βράδυ. Φωτογραφία :

Προφανώς και αυτή η εικόνα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους Καστοριανούς. Όλοι έχουν μάτια και βλέπουν.Οι περισσότεροι σχολιάζουν.

Το δημοτικό οχήμα της εικόνας π.χ. θα το βρείτε,συχνά πυκνά, παρκαρισμένο σε θέση μακριά από το Δημαρχείο ή το αμαξοστάσιο.  Η περιοχή βρίσκεται μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το Δημαρχείο. 3 λεπτά με το ποδήλατο.

Εδώ και πάρα πολύ καιρό συμβαίνει αυτό. Όχι κάθε μέρα, δε θα υπερβάλλουμε και φυσικά δεν περνάμε από εκεί καθημερινά. Συμβαίνει όμως και Κυριακές και αργίες και καθημερινές, μεσάνυχτα και μεσημέρια.

Όπως και να το κάνουμε, αν δεις το συμπαθητικό Yaris με τις πορτοκαλί πινακίδες στις 11 το βράδυ της Τετάρτης, στις 10 το βράδυ Κυριακής, στις 4 το μεσημέρι καθημερινής σε μέρος άσχετο από τη βάση του, είναι προκλητικό! Κι ο κόσμος μιλάει. Στέλνει και φωτογραφίες.

Τα αυτοκίνητα αυτά είναι αγορασμένα με δημόσιο χρήμα. Επίσης συντηρούνται, κινούνται, ασφαλίζονται, επισκευάζονται με δημοτικό χρήμα.

Τώρα αν κάποιος/κάποιοι τεμπελιάζουν να περπατήσουν ή αποφεύγουν να κάψουν βενζίνη και να φθείρουν τα δικά τους οχήματα (αν έχουν) ,λίγο απασχολεί τον κόσμο που -επαναλαμβάνουμε – μιλάει και θέλει και να ακουστεί η φωνή του.

Οι εποχές αλλάξανε…παρόμοιες συμπεριφορές ακούγαμε να υπάρχουν παλαιότερα και μας οδήγησαν σ’αυτό για το οποίο γκρινιάζουμε όλοι τώρα! Επιπλέον και ο  νόμος δηλώνει ξεκάθαρα ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για υπηρεσιακές ανάγκες.

Το να μετακινηθεί π.χ. ένας  αυτοδιοικητικός από και προς το σπίτι του, θεωρείται υπηρεσιακή ανάγκη;

Η συμπεριφορά αυτή προκαλεί ερωτηματικά, γιατί κατακρίθηκε από τα χείλη του ίδιου του επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής, από την πρώτη στιγμή.  Ασυνέπεια ή απλά Je m’en fous και Live the dream?

Σκεφτείτε να υπήρχε η ίδια διάθεση να χρησιμοποιούνται τα 3 δημοτικά λεωφορεία (από τα 4, το 1 δωρίστηκε πρόσφατα στην Πολεμική Αεροπορία) για τουριστική χρήση, σε περιηγητικές διαδρομές.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις