Freedom Pass: Πώς οι νέοι θα παίρνουν το voucher των 150 ευρώ

Οι νέοι θα πρέπει να κάνουν μια αίτηση σε ειδική πλατφόρμα του gov.gr με τους κωδικούς της εφορίας, σύμφωνα με το Κυριάκο Πιερρακάκη.

Την επόμενη εργάσιμη μέρα θα λαμβάνουν την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα έχει φορτωθεί με 150 ευρώ.

Την κάρτα θα μπορεί κανείς να την χρησιμοποιήσει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία εμπόρων. Στόχος είναι η συγκεκριμένη προπληρωμένη κάρτα να είναι ενσωματωμένη στα κινητά τηλέφωνα. Η συγκεκριμένη διαδικασία εκκινεί στις 20 Ιουλίου.

Ο δικαιούχος, αφότου αυθεντικοποιηθεί τους προσωπικούς κωδικούς του εισέρχεται στην εφαρμογή και αιτείται έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και πίστωση του ανωτέρω χρηματικού αυτήν.

Ο αιτών συμπληρώνει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α) προσωρινό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης του άρθρου 248 του ν. 4782/2021 (Α’ 36) (Π.Α.Μ.Κ.Α.) Προσωρινό Αριθμό Ασψάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑ.Α.Υ.Π.Α.) και τα στοιχεία επικοινωνίας του και ειδικότερα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει αίτηση για έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και πίστωση του και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις