Πώς θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν οι κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους ανέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι «όταν είχαμε κάνει πριν από δύο εβδομάδες τις ανακοινώσεις με τον κ. Γεραπετρίτη για τον τρόπο λειτουργίας των κλειστών χώρων εστίασης και διασκέδασης και είχαμε προτείνει τη λειτουργία μεικτών και αμιγών χώρων, τότε ο μέσος όρος κρουσμάτων πλησίαζε τα 500 ημερησίως, με πτωτικές τάσεις». «Για τους χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης έως τις 31 Αυγούστου επιτρέπεται μόνο η παρουσία καθήμενων πελατών. Το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλοκαίρι καθημένων, ξέρω ότι αυτό σε πάρα πολλούς φαίνεται παράλογο και δύσκολο, αλλά η πανδημία δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο να παίξουμε με αυτό το ζήτημα»

« Από τις 16 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα μπορούν να λειτουργούν μόνο ως αμιγώς για εμβολιασμένους και θα μπορούν να συμπληρώνουν το 85% της χωρητικότητάς τους», ανέφερε ο υπουργός.

Ειδικά για τα κλειστά κέντρα διασκέδασης, επιτρέπονται μόνο αμιγείς χώροι με κάλυψη 85% της συνολικής επιφάνειας με τους προβλεπόμενους όρους αποστάσεων και μέτρων προφύλαξης.

«Οι ιδιοκτήτες χώρων που αφορούν σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέγουν να καθίστανται οικειοθελώς αμιγείς χώροι είτε μεικτοί. Ότι είναι υπαίθριο μπορεί να έχει μεικτή λειτουργία, ότι είναι κλειστό έχει υποχρεωτικά αμιγή λειτουργία»

Συνοψίζοντας ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

  • Έως 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών.
  • Από 16 Ιουλίου και έως 31 Αυγούστου κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας (εστιατόρια, κινηματογράφοι, θέατρα) μπορούν να λειτουργούν μόνο ως αμιγείς στο 85% της χωρητικότητάς τους.
  • Ειδικά για τα κλειστά κέντρα διασκέδασης επιτρέπονται μόνο αμιγείς χώροι με κάλυψη του 85% της ωφέλιμης επιφάνειας, με τους προβλεπόμενους όρους για την τήρηση των αποστάσεων και τα μέτρα προφύλαξης.
  • Όλα τα κέντρα διασκέδασης, υπαίθρια και κλειστά, λειτουργούν επιπλέον με τους κανόνες αποστάσεων που ισχύουν γενικά για την εστίαση.
  • Για τα πανηγύρια καταργείται ο όρος συμπλήρωσης κατά τόπον εμβολιαστικής κάλυψης. Στο εξής επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού, ιδίως σε σχέση με την λειτουργία υπαίθριων αγορών και την καθήμενη μόνο διασκέδαση.
  • Στην πρώτη παράβαση για κάτω από 200 τ.μ. το πρόστιμο 7 ημέρες κλειστή, στα καταστήματα άνω των 200 τμ. το πρόστιμο ορίζεται 5.000 ευρώ πρόστιμο και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη για 7 ημερολογιακές ημέρες.
  • Στην πρώτη υποτροπή και ανεξαρτήτως εμβαδού πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή για 15 ημερολογιακές ημέρες Στην τρίτη παράβαση αφαίρεση άδειας λειτουργίας για 60 ημέρες.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις