Σεπτέμβριο η προκήρυξη Νέων Αγροτών, Οκτώβριο τα Σχέδια Βελτίωσης

Το Σεπτέµβριο θα προκηρυχθεί το πρόγραµµα Νέων Αγροτών µε κοινοτικούς πόρους κοντά στα 420 εκατ. ευρώ και τον Οκτώβριο τα Σχέδια βελτίωσης µε 180-200 εκατ. ευρώ, διαβεβαίωσε από το βήµα της Βουλής, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Οικονόμου .

Με το μεγαλύτερο πριμ εισόδου εγκατάστασης από όλα τα αντίστοιχα προγράμματα στο παρελθόν. 

Τον Οκτώβριο αναμένεται η προκήρυξη για τα νέα Σχέδια Βελτίωσης, προϋπολογισμού 180-200 εκατ. ευρώ, στα οποία θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση και οι Νέοι Αγρότες της περιόδου 2016-2018 που κόπηκαν και οι επιλαχόντες που τώρα δεν μπορούν να κάνουν χρήση των πόρων αλλά και οι καινούργιοι που θα κάνουν αίτηση και θα ενταχθούν και στο καινούργιο πρόγραμμα Νέων Αγροτών.

«οι διαδικασίες και τα µέτρα θα είναι ταχύτερα, πιο ουσιαστικά, πιο γρήγορα απ’ ό,τι ήτανε στις προηγούµενες περιόδους».

Όσον αφορά ειδικότερα τα Σχέδια Βελτίωσης αναµένεται µέσα στο καλοκαίρι η προδηµοσίευση του προγράµµατος που βρίσκεται προς επεξεργασία, ώστε να µπορέσουν να προετοιµαστούν οι ενδιαφερόµενοι µε τους φακέλους τους. 

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Οικονόμου αρκέστηκε να πει ότι από το Φθινόπωρο θα υπάρξουν νέα Προγράμματα για τους Νέους Αγρότες και για Σχέδια Βελτίωσης.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις