Θα άφηνες αυτό το σημείωμα στην πόρτα σου;

➡ Γιατί να το αφήσεις στον “τοίχο” σου στα social media;

Με ένα λιτό μήνυμα στα social media η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας παρεμβαίνει και προειδοποιεί:

.

Εντάξει, μπορεί να έχει πάντα πλάκα να πειράζεις τους φίλους σου με τις εξωτικές και μακράς διαρκείας διακοπές σου, κάνοντάς τους να ζηλέψουν με τις παραδεισένιες παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά, μόνο που δεν είναι οι μόνοι που παρακολουθούν την online δραστηριότητά σου.

Αν πρέπει να το πούμε, οι κλέφτες καραδοκούν και ψάχνουν σαν τρελοί τέτοιες καταστάσεις που λειτουργούν σαν βούτυρο στο εγκληματικό ψωμί τους. Μόνο που υπάρχουν αυτές οι φορές που φαίνεται να αγαπάμε ακόμα περισσότερο από τις ίδιες τις διακοπές το πικάρισμα των άλλων, κάνοντας το Facebook και τα άλλα κοινωνικά παιδιά τον απρόσκλητο επισκέπτη της ξενοιασιάς και της ξεκούρασής μας.

Ή απλώς δεν σκεφτόμαστε τις συνέπειες της κοινωνικής δικτύωσης όταν λείπουμε από το σπίτι μας για καιρό και μοιραζόμαστε τις καλοκαιρινές μας εμπειρίες, μιας και είμαστε χαλαροί και ανέμελοι. Απερίσκεπτοι δηλαδή!

Την ώρα λοιπόν που μπαίνεις στο μάτι του κολλητού που ξεπατώνεται στη δουλειά ή του εκνευριστικού γείτονα που δεν ξεκολλάει από την απέναντι πλατεία, ένα τσούρμο κλέφτες, μπουκαδόροι και διαρρήκτες σε ευχαριστούν θερμά που κάνεις τη δουλειά τους απείρως ευκολότερη.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις