Ο πρώτος ασθενής με καρκίνο έλαβε εμβόλιο mRNA σε νέα κλινική δοκιμή

Η τεχνολογία mRNA επεκτείνεται στη μάχη κατά του καρκίνου. Πρόσφατα, ένα νέο εμβόλιο mRNA χορηγήθηκε στον πρώτο ασθενή, ο οποίος πάσχει από μία συγκεκριμένη μορφή προχωρημένου μελανώματος.

Ακόμη ένας «σταθμός» στην εξέλιξη της ιατρικής επετεύχθη σήμερα, καθώς εμβολιάστηκε ο πρώτος ασθενής με εμβόλιο mRNA της εταιρείας BioNTech κατά του καρκίνου, στο πλαίσιο της Φάσης 2 των κλινικών δοκιμών, όπως αναφέρει η επιστημονική ιστοσελίδα iflscience.com και αναδημοσιεύει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος.

Το εμβόλιο φέρει την κωδική ονομασία BNT111 και έχει αναπτυχθεί από τη γερμανική εταιρεία BioNTech, η οποία σε συνεργασία με τη Pfizer δημιούργησε το εμβόλιο κατά της covid-19. To BNT111 θα συνδυαστεί με ένα υπάρχον φάρμακο ανοσοθεραπείας (cemiplimab) και στην κλινική δοκιμή φάσης ΙΙ θα πάρουν μέρος 120 ασθενείς.

«Το όραμά μας είναι να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στον καρκίνο και τις μολυσματικές ασθένειες. Καταφέραμε να αποδείξουμε τις δυνατότητες των εμβολίων mRNA στην αντιμετώπιση του COVID-19. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ο καρκίνος είναι επίσης μια παγκόσμια απειλή για την υγεία, ακόμη χειρότερη από την τρέχουσα πανδημία», δήλωσε ο Özlem Türeci, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις