Θα μετακόμιζες στην Ιταλία αν σε πλήρωναν για να το κάνεις;

Αν πάντα ήθελες να γίνεις «Ιταλός» τότε αυτή είναι η ευκαιρία σου. Το πρόγραμμα αυτό ισχύει για τρία χρόνια και μπορείς να το πάρεις κι εσύ αν τηρείς όλες τις προϋποθέσεις.

Μετά τα σπίτια και τα μισογκρεμισμένα κάστρα που πωλούνται στην Ιταλία έναντι μόλις ενός ευρώ, πλέον ορισμένα χωριά στη νότια Ιταλία πληρώνουν τους υποψήφιους που θέλουν να γίνουν οι νέοι κάτοικοι της περιοχής.

Η Ιταλία είναι μία χώρα παρόμοια με την Ελλάδα κι εμείς οι Έλληνες είμαστε πολύ κοντά σε ταπεραμέντο με τους Ιταλούς. Τώρα ήρθε η ευκαιρία να μετακομίσεις στην Ιταλία αν το είχες άχτι. Και μάλιστα θα σε πληρώσουν κι από πάνω για να το κάνεις.

Συγκεκριμένα, χωριά στην περιοχή της Καλαβρίας προσφέρουν έως και 28.000 ευρώ, σε μηνιαίες δόσης των 800 – 1000 ευρώ, σε διάστημα τριών ετών για όσους είναι διατεθειμένοι να μετακομίσουν και να εργαστούν στα χωριά αυτά, κάνοντας τα τη μόνιμη κατοικία τους. Στόχος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να αντιστρέψει τη σταθερή μείωση του πληθυσμού που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια.

Πάνω από το 75% των πόλεων της Καλαβρίας – περίπου 320 – σήμερα έχουν λιγότερους από 5.000 κατοίκους, οδηγώντας σε φόβους ότι ορισμένες κοινότητες θα μπορούσαν να εξαφανιστούν εντελώς σε λίγα χρόνια, εκτός εάν υπάρξει αναγέννηση.

Δεν μοιάζει άσχημη πρόταση, βέβαια δεν ξεκαθαρίζουν αν σου δίνουν και δωρεάν σπίτι μιας και τα σπίτια στην Ιταλία είναι κάπως πιο ακριβά από την Ελλάδα. Που να σου φτάσουν 800 ευρώ το μήνα μαζί με ενοίκιο. Δεν μας τα λένε καλά οι Ιταλοί ακριβώς…

Οι υποψήφιοι πρέπει να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι και να είναι έως 40 ετών, όχι μεγαλύτεροι. Ενώ θα πρέπει να μπορούν να μετακομίσουν στην Καλαβρία εντός 90 ημερών από την έγκριση της αίτησης.

Η περιοχή Molise διαθέτει 24.000,00 ευρώ (Είκοσι τέσσερις χιλιάδες ευρώ / 00) για όσους σκοπεύουν να μεταφέρουν την κατοικία τους για τουλάχιστον 5 χρόνια σε ένα από τα χωριά που βρίσκονται στο Molise με λιγότερους από 2.000 κατοίκους. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το τμήμα ακινήτων στο info@theitalianlawyer.com

Πληροφορίες από CNN TRAVEL και the Ιtalian lawyer

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις