Θα φέρει μείωση στις τιμές προϊόντων ξυλείας ο νέος Πίνακας Διατίμησης Δασικών Προϊόντων;;

Φθηνότερα έως και 25% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά θα προμηθεύονται οι ξυλέμποροι και κατ’ επέκταση οι πολίτες όλης της χώρας ορισμένες κατηγορίες και είδη δασικών προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Αμυρά, με την οποία κυρώνεται και έχει ισχύ για το δασικό διαχειριστικό έτος 2021 ο Πίνακας Διατίμησης Δασικών Προϊόντων.

Στον Πίνακα Διατίμησης Δασικών Προϊόντων καθορίζεται αναλυτικά το μίσθωμα δημοσίου που πρέπει να καταβάλλεται για δασικά προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής που παράγονται από δημόσια δάση και δασικές εν γένει εκτάσεις, σε ολόκληρη την επικράτεια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Αμυράς, η μείωση έως και 25% αφορά τα δασικά προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής, με πιο σημαντικά τα καυσόξυλα από κωνοφόρα δένδρα και οξιές που είναι απαραίτητα για τη θέρμανση κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς και την ξυλεία για επιπλοποιία.

Η μείωση στις τιμές του Πίνακα Διατίμησης που αναμένεται (και πρέπει) να περάσει στους καταναλωτές, γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία, ιδιαίτερα στα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις