Αφγανιστάν: «Απλά περιμένω τους Ταλιμπάν να έρθουν να με σκοτώσουν», λέει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Καμπούλ

Αφγανιστάν: Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Καμπούλ, Ζαρίφα Γκαφάρι, συγκλονίζει δηλώνοντας «απλά περιμένω τους Ταλιμπάν να έρθουν να με σκοτώσουν», μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αβεβαιότητα που επικρατεί στο Αφγανιστάν για τις γυναίκες και απευθύνει δημόσια έκκληση για βοήθεια.

Αγωνία δίχως τέλος επικρατεί στο Αφγανιστάν για την τύχη των γυναικών, μετά την επάνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία, ύστερα από την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο.

Απειλούνται τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν

Παίρνοντας δύναμη από την επιτυχία τους, την έλλειψη αντίστασης από τις αφγανικές δυνάμεις και με ελάχιστη διεθνή πίεση, η επόμενη μέρα της χώρας βρίσκεται στα χέρια των Ταλιμπάν, με αποτέλεσμα τα δικαιώματα των γυναικών να απειλούνται για ακόμη μια φορά.

Έτσι, η Ζαρίφα Γκαφάρι, που έχει δώσει αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα της, απλώς περιμένει οι Ταλιμπάν να σκοτώσουν την ίδια και τον σύζυγό της, όπως υπογράμμισε σε πρόσφατες δηλώσεις της.

Όπως αναφέρει το inews.co.uk, η 27χρονη επεσήμανε χαρακτηριστικά “κάθομαι εδώ και περιμένω να έρθουν. Δεν υπάρχει κανείς να βοηθήσει εμένα ή την οικογένειά μου. Απλώς κάθομαι και περιμένω να έρθουν για ανθρώπους σαν και μένα και να μας σκοτώσουν. Δεν μπορώ να αφήσω την οικογένειά μου. Αλλά σε κάθε περίπτωση, πού θα μπορούσα να πάω;”.

ΠΗΓΗ

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις