Ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Καστοριάς για τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις – υποβιβασμούς των σχολικών μονάδων

 Πρόσφατα ανακοινώθηκαν οι καταργήσεις – συγχωνεύσεις – υποβιβασμοί των σχολικών μονάδων της Δ/νσής μας. Θεωρούμε ότι κάποιες σχολικές μεταβολές ήταν αναπότρεπτο να αποφευχθούν, καθώς τα σχολεία ήταν σε αναστολή λειτουργίας για πολλά χρόνια. Όμως η μεταβολή άλλων σχολικών μονάδων και συγκεκριμένα η συγχώνευση του 2ου με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς, όπως και του 2ου με το 7ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς πραγματοποιήθηκαν βεβιασμένα  χωρίς να εξασφαλιστεί με κοινή συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων η βιωσιμότητα των νέων σχολικών μονάδων, οι οποίες θα προέκυπταν.

Αυτή τη στιγμή όμως, και ειδικά για την περίπτωση της συγχώνευσης του 2ου Δημοτικού Σχολείου με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς είναι απαραίτητο να συμβάλουν όλοι για να λειτουργήσει η νέα σχολική μονάδα, η οποία προέκυψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για να συμβεί αυτό είναι απαραίτητο με ευθύνη του Δ/ντή Εκπαίδευσης και των Δ/ντών των Σχολείων να τηρηθεί απαρέγκλιτα η χωροταξική κατανομή των σχολείων της περιοχής.

Ελπίζουμε “η θυσία” του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς να δώσει τη δυνατότητα λειτουργίας μιας νέας αυτοδύναμης σχολικής μονάδας, η οποία θα προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα εκπαίδευσης στα παιδιά. Πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι τυχόν λάθη και παραλείψεις θα οδηγήσουν πιθανότατα στο εγγύς μέλλον στο κλείσιμο κι άλλων σχολικών μονάδων. Αυτό δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να συμβεί!!!

Για το ΔΣ

              Η Πρόεδρος                                                Η Γεν. Γραμματέας

            Βόλτση Αγγελική                                                Κώστα Θάλεια

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις