Τέλος το κυνήγι για όσους δεν υπηρέτησαν τη στρατιωτική τους θητεία στην Κύπρο

Στενεύουν ολοένα και περισσότερο τα περιθώρια για όσους δεν έχουν υπηρετήσει τη στρατιωτική τους θητεία στην Κύπρο ή επικαλούνται διάφορα ψυχικά νοσήματα προκειμένου να αποφύγουν την υποχρέωση εκπλήρωσής της.

Με βάση νομοθεσία που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και τέθηκε σε εφαρμογή, δεν δικαιούνται να κατέχουν άδεια οπλοκατοχής όσοι δεν έχουν υπηρετήσει τη θητεία τους στην Ε.Φ. ή έτυχαν απαλλαγής λόγω ψυχικών νοσημάτων. Το μέτρο αυτό προστίθεται σε μια σειρά άλλων αποτρεπτικών μέτρων που προώθησε τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο Άμυνας και που με την εφαρμογή τους μείωσαν αισθητά τις αναστολές κατάταξης για ψυχικά νοσήματα. Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι αρκετοί στρατεύσιμοι προφασίζονται διάφορα ψυχικά νοσήματα, απλά και μόνο για να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία. Όλοι αυτοί, λοιπόν, οι κύριοι δεν θα μπορούν πλέον να κατέχουν άδεια κυνηγετικού όπλου και κατ’ επέκταση να επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ, το κυνήγι ή τη σκοποβολή. Πρόκειται για μέτρο που έπρεπε να εφαρμοστεί προ πολλού. Δεν νοείται πρόσωπο που απαλλάσσεται από την υποχρέωση στρατιωτικής θητείας, λόγω ψυχασθένειας, να είναι την ίδια ώρα κάτοχος άδειας κυνηγετικού όπλου.

Η νομοθεσία δίνει την εξουσία στον αρχηγό Αστυνομίας να πάει χρόνια πίσω και να αφαιρέσει άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων. Η αποτελεσματικότητα του εν λόγω μέτρου θα εξαρτηθεί από τη σωστή εφαρμογή του από πλευράς Αστυνομίας σε συνεργασία με το ΓΕΕΦ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://politis.com.cy/

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις