Δειγματοληπτικός έλεγχος προϊόντων ΠΟΠ εμφάνισε νοθεία σύμφωνα με τον έλεγχο που διεξήγαγε ο αγροτικος σύλλογος Καστοριάς “Μακεδνός”

Ο αγροτικός σύλλογος Καστοριάς “Μακεδνός” προχώρησε σε δειγματοληπτικό έλεγχο προϊόντων με την ονομασία ΦΕΤΑ γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ όπου παράγονται φασόν προϊόντα από μεγάλη βιομηχανία γάλακτος για λογαριασμό του σούπερ μάρκετ. Ο έλεγχος έδειξε νοθεία του ΠΟΠ προϊόντος ΦΕΤΑ με 65-70% αγελαδινό γάλα, 25-30% γίδινο και κοντά στα 2-3% πρόβειο γάλα.

Τα δείγματα και οι αναλύσεις στάλθηκαν στον ΕΛΓΟ στις 28-8-2021, αναμένουμε ακόμα το πόρισμα του ΕΛΓΟ και τις κυρώσεις που πρέπει να επιβληθούν βάση νόμου.

Αναμενουμε να φτάσει «το μαχαίρι στο κόκκαλο» όπως άλλωστε δήλωσε και ο υπουργός βάζοντας επιτέλους τέλος στην εγκληματική συμπεριφορά καιροσκόπων κατά του εθνικού μας πλούτο που ονομάζεται ΦΕΤΑ. Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν οι προβλεπομενες κυρωσεις οπως αφαίρεση του ΠΟΠ, το επόμενο βήμα είναι η προσφυγή μας στην υπηρεσία του «Συνηγόρου του καταναλωτή» καθώς τα σούπερ μάρκετ και η βιομηχανία έχουν εξαπατήσει τους καταναλωτές!

Κύριε πρωθυπουργέ Kyriakos Mitsotakis πριν 4 χρόνια σε ένα χωριό στην Ελλασονα στο χαρακτηριστικό βίντεο με τις μπάλες και τους αγρότες δηλώνατε ότι θα στηρίξετε τον εθνικό μας πλούτο που ονομάζεται ΦΕΤΑ, αναμένουμε λοιπόν να δούμε έμπρακτα και τα λεγόμενα σας.

Με εκτίμηση Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Καστοριας “Μακεδνος”

Σε περίπτωση καταγγελιών για φέτα πριν 3 περίπου μήνες ( Ιουνιο 2021 ) η Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αφού εξέτασε τα στοιχεία που συγκέντρωσε κατόπιν ελέγχου ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας,  προχώρησε στην επιβολή προστίμου 260.000 ευρώ στην γαλακτοβιομηχανία Όμηρος βάσει των άρθρων 12 & 13 της ΚΥΑ 261611/2007, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.


Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις