Αρνητές – γονείς έστειλαν εξώδικο σε εκπαιδευτικούς & τους απειλούν με εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα

Αξιωματικός του Λιμενικού είναι η μητέρα που, μαζί με τον σύζυγό της, μήνυσαν εκπαιδευτικούς Γυμνασίου οι οποίοι δεν επέτρεψαν στο παιδί της να μπει στο σχολείο χωρίς μάσκα και self test.

Οι τρεις καθηγητές του σχολείου κινδύνευσαν να βρεθούν στο αυτόφωρο. Η κατάσταση ξέφυγε όταν η αξιωματικός του Λιμενικού κι ο σύζυγός της προχώρησαν σε μήνυση κατά της διευθύντριας, του υποδιευθυντή και της υπεύθυνης COVID του σχολείου με αποτέλεσμα να οδηγηθούν με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα. Χρειάστηκε να υποβάλλουν μηνύσεις κι εκείνοι για να αφεθούν ελεύθεροι και να μην επιβαρυνθεί το ποινικό μητρώο τους ενώ είχαν απλά κάνει το καθήκον τους στο σχολείο.

Εξοργιστικό χαρακτηρίζει το περιστατικό η ΕΛΜΕ Πειραιά και ζητά από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την προστασία των εκπαιδευτικών. Σε κάθε σχολείο όπως αναφέρεται υπάρχουν γονείς αρνητές της πανδημίας που αρνούνται να εφαρμόσουν τα παιδιά τους τα μέτρα κατά του COVID εκτοξεύοντας απειλές σε δασκάλους και καθηγητές.

Τη στήριξή της στους λειτουργούς της εκπαίδευσης που εφαρμόζουν τα μέτρα κατά της πανδημίας εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τονίζοντας πως έχουν δοθεί οδηγίες σε όλα τα σώματα για την προστασία τους από ανάλογα περιστατικά.

Σύμφωνα με το MEGA, το Λιμενικό διεξάγει Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό.

ΔΕΙΤΕ γονείς αρνητές μάσκας το πρωί στα σχολεία

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις