Ο Δήμος Άργους Ορεστικού για τους βανδαλισμούς σε δημοτικά περιουσιακά στοιχεία

φωτογραφία από το f/b

Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλούνται προβλήματα στην αυλή σχολείων, καθώς συχνά συγκεντρώνονται δεκάδες νέοι και έχουν παρουσιαστεί παραβατικές συμπεριφορές.

Με ανακοίνωση του στην ιστοσελίδα στο F/B o Δήμος Άργους Ορεστικού επανέρχεται μετά και το τελευταίο περιστατικό με την φωτιά στα οικοδομικά υλικά της ενεργειακής αναβάθμισης του Λυκείου, και επισημαίνει.

❗️ Εδώ και καιρό ο Δήμος Άργους Ορεστικού καταβάλλει μια τεράστια προσπάθεια να δημιουργήσει, να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει υποδομές που αφορούν κυρίως τα παιδιά μας. Σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και παιδικές χαρές είναι πλέον αξιοζήλευτες και εφάμιλλες μεγάλων πόλεων. Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν έχει αξία, αν τα ίδια τα παιδιά δε μάθουν πρώτα τι σημαίνει σεβασμός. Σεβασμός της δημοτικής περιουσίας, σεβασμός των συνανθρώπων μας, σεβασμός του ίδιου μας του εαυτού.

❗️ Ειδήσεις όπως αυτή του σαββατοκύριακου για τη φωτιά που έβαλαν νεαροί στα μονωτικά υλικά του 1ου Γυμνασίου και του ΓΕΛ που υπάρχουν στον χώρο των σχολείων, στο πλαίσιο της ενεργειακής τους αναβάθμισης, μας θλίβουν. Ενθυμούμενοι και τους άλλους βανδαλισμούς που κατά καιρούς έχουν σημειωθεί στις παιδικές χαρές και σε άλλα σχολεία, η θλίψη μετατρέπεται σε θυμό.

❗️ Άραγε, πόσο δύσκολο είναι να θεωρήσουμε τον δημόσιο χώρο προέκταση του σπιτιού μας; Άραγε, πόσο δύσκολο είναι να «περιφρουρήσουμε» αυτόν τον δημόσιο χώρο;

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις