Μία συγκινητική ταινία για την επέτειο των 200 χρόνων από το ΄21 από μαθητές

Η δίψα για ελευθερία και ανεξαρτησία ένωσε όλους τους Έλληνες, πλούσιους και φτωχούς, διανοούμενους και αγράμματους, ανθρώπους της εκκλησίας, στρατιωτικούς και πολιτικούς, εμπόρους .

Η γιαγιά Ελλάδα αφηγείται στα εγγόνια της, τους σημερινούς νέους, ποιοι την βοήθησαν να ξυπνήσει από έναν βαθύ ύπνο 400 χρόνων. Περνούν από μπροστά μας ο Κολοκοτρώνης, η Μπουμπουλίνα, ο Μιαούλης κι ο Κανάρης, οι Φιλικοί, το κρυφό σχολειό κι άλλοι πολλοί… Κι όλοι αυτοί με φόντο το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, την Ακροναυπλία και τη συνοικία του Ψαρομαχαλά.

Η ταινία δημιουργήθηκε από το ΣΤ1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Μέσα σε κάτι περισσότερο από 5 λεπτά, οι μαθητές υποδύονται τους γνώριμους πρωταγωνιστές του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα στο φυσικό τους περιβάλλον, την πόλη του Ναυπλίου, όπου κάποτε πράγματι περπατούσαν.

Τα παιδιά στέλνουν το μήνυμα της ενότητας και της ομοψυχίας, όπως τότε, τιμώντας τους ήρωες και τις ηρωίδες που έδωσαν τα πάντα, ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, για την ελευθερία της πατρίδας.

Σκηνοθεσία – σενάριο: Νικόλαος Γαλάνης Οργάνωση Παραγωγής: Νάντια Στρατή Συμμετείχαν οι μαθητές: Szymon Koltunowicz Λάμπρος Αθανασίου Στέλιος Αργύρης Δωραλένια Βάρβια Κωνσταντίνος Βλαντούσης Λεωνίδας Γιαννάκος Δαμιανός Δαμιανός Δημήτρης Δαμούλος Δημήτρης Δ. Σοφία Δρίτσα Φώτης Δρούζας Κατερινα Δ. Μαριθέα Ζιάκου Μαριέτα Κοτέ Γιώργος Οικονομόπουλος Μαίρη Οικονομοπούλου Στον ρόλο της Ελλάδας: Μαρία Μπακάλη Στον ρόλο του παπά: Ανδρέας Μανούχος Ευχαριστίες π. Γεώργιος Φρίμης Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Harvard University Χρήστος Λεβέντης Τίνα Γκιόλα Βασίλης ΠαΪβανάς

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις