«Τους είχαν ήδη αγοράσει» (Π. Καμμένος)

Άγνωστο για ποιο λόγο ο κ. Π. Καμμένος απέκτησε και πάλι δημόσιο λόγο. Θα μου πείτε πρώην υπουργός είναι γιατί να μη μιλήσει. Και γιατί να μην έχει φιλοδοξίες να επανακάμψει στην πολιτική. Ξεκουράστηκε σχεδόν τρία χρόνια, μπορεί να θέλει να ξαναδοκιμάσει την τύχη του, εκτιμώντας πως μπορεί να καλύψει ένα χώρο που βρίσκεται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Είμαι σίγουρος πως ουδείς ανεγκέφαλος υπάρχει που να σχεδιάζει την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Π. Καμμένος στη χθεσινή συνέντευξή του έκανε μια αποκάλυψη. Είπε επί λέξει πως τους βουλευτές του «τους είχαν ήδη αγοράσει», απαντώντας στην ερώτηση γιατί δεν αντέδρασε στη συμφωνία των Πρεσπών.

Τι θέλει να πει ο κ. Καμμένος; Πώς έγινε η εξαγορά; Και ποιοι εξαγοράστηκαν; Και ποιος τους εξαγόρασε; Η καταγγελία του ήταν πολύ συγκεκριμένη και σαφής και ανάλογες θα πρέπει να είναι και οι απαντήσεις που θα πρέπει να δώσει. Ονοματεπώνυμα και από τα δύο μέρη που συναλλάχθηκαν.

Βέβαια, επειδή ο κ. Καμμένος μας έχει συνηθίσει κατά καιρούς σε παρόμοιες καταγγελίες, που όταν έπρεπε να τις τεκμηριώσει δεν είπε τίποτα, ενδέχεται να βρισκόμαστε σε μια παρόμοια περίπτωση.

Αν θυμάμαι καλά είχε αφήσει υπόνοιες χρηματισμού τότε, την περίοδο της συμφωνίας των Πρεσπών, και για τον υπουργό Εξωτερικών τον κ. Ν. Κοτζιά, αναφέροντας μάλιστα το ποσό των 50.000.000 ευρώ.

Τα όσα κατά καιρούς έχει καταγγείλει ο κ. Καμμένος όσες φορές ερευνήθηκαν από τη Δικαιοσύνη αποδείχθηκαν ανυπόστατα. Μάλιστα έχει κληθεί να καταβάλει και σημαντικές αποζημιώσεις στους θιγέντες. Η υπόθεση με τον κ. Κοτζιά είναι άγνωστο σε ποιοι σημείο βρίσκεται. Ασχολείται κάποιος εισαγγελέας; Έχει προχωρήσει η διερεύνηση της καταγγελίας; Είναι αδιανόητο ο υπουργός Εθνικής Αμύνης να κατηγορεί τον υπουργό Εξωτερικών πως χρηματίσθηκε για να προωθήσει μια συμφωνία και να μη γίνεται τίποτα. Τέτοιος μιθριδιτασμός; Τόσος εθισμός είτε στη διαφθορά είτε στις ψευδείς καταγγελίες;

Και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τι κάνει; Τι κάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης; Θεωρεί αυτές τις καταγγελίες Καμμένου ασήμαντες;

Ας αντιληφθούν στην κυβέρνηση πως δεν είναι όλα οικονομία. Υπάρχει και η αξιοπιστία των θεσμών που είναι σε τελική ανάλυση αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Και επί πλέον υπάρχουν και όλοι αυτοί που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και για να διερευνηθούν αυτές οι υποθέσεις. Να ριχτεί φως στις σκιές της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και το παρασκήνιο της συμφωνίας των Πρεσπών έχει πολλές τέτοιες σκιές, σύμφωνα με τα όσα έχει πει κατά καιρούς ο κ. Π. Καμμένος.

Ας μάθουμε λοιπόν αν όντως εξαγοράστηκαν οι βουλευτές του και αν όντως ο κ. Κοτζιάς χρηματίστηκε, όπως ισχυρίζεται ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης.

Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι πως σχεδόν 12 ώρες μετά τις καταγγελίες Καμμένου ουδείς βουλευτής του βγήκε να υπερασπιστεί την τιμή του.

Χοντρόπετσοι ή αργυρώνητοι;

.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις