Εγκρίνεται άμεσα το 50% των προτάσεων-έργων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ για το « Τρίτσης»

Σε μια σημαντική ανακοίνωση –προαναγγελία προέβη ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου , στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της (7/10/21). όπως πληροφορούμαστε από το NEWS TA

Αυτή η ανακοίνωση – προαναγγελία βάζει τα πράγματα στην θέση τους σε ότι αφορά τις επιμέρους ανακοινώσεις ορισμένων δημάρχων που επικαλούνται ειδικές σχέσεις και εύνοια υπουργών απέναντι τους προσπαθώντας να επηρεάσουν την κοινή γνώμη!! προβάλλοντας εικόνες επισκεπτόμενοι ενίοτε το πολιτικό κέντρο των Αθηνών  για αναψυχή.


Απαντώντας στον προβληματισμό και την κριτική μελών του ΔΣ της ΚΕΔΕ για τις μέχρι τώρα καθυστερήσεις στο « Τρίτσης» , ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί νέα ΚΥΑ.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ , η ΚΥΑ αυτή θα ορίζει ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης θα έχει εντάξει έργα δήμων που δεν μέχρι τώρα δεν έχουν ένταξη , ή έχουν ενταχθεί και ο προυπολογισμός είναι μικρός.


Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι στόχος είναι εντός του Νοεμβρίου να έχει ενταχθεί για κάθε δήμο το 50% των έργων « που αντέχει το πλαφόν μας», όπως είπε χαρακτηριστικά. Επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημέρωσε ότι έχουν ενταχθεί ήδη 300 έργα , συνολικού προυπολογισμού 800 εκατομμυρίων ευρώ .

Αυτή η εξέλιξη δεν διασφαλίζει και την εκτέλεση εάν πάρουμε σαν παράδειγμα το έργο της αντικατάστασης του συστήματος ύδρευσης του δήμου Καστοριάς που καρκινοβατεί με την δημοτική αρχή να αδυνατεί να το διαχειριστεί. Για την σωστή διαχείριση και άμεση εκτέλεση χρειάζεται μια δημοτική αρχή με γνώση όραμα και διάθεση προσφοράς κάτι που δεν διακρίνουμε στους απλούς διαχειριστές απορριμμάτων της σημερινής…

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις