Εκδήλωση στην Κορυτσά “Η συμβολή της Μοσχόπολης και των Βλάχων στον Νεοελληνικό Διαφωτισμό και στην Επανάσταση του 1821”

Πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2021, στην Μοσχόπολη Κορυτσάς, εκδήλωση υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Αμφικτιονίας Βλάχων – ΠΑΒ, της Πρεσβείας της Ελλάδας και του Γ.Π.Κορυτσάς, στο πλαίσιο των 200 ετών από τη Ελληνική Επανάσταση του 1821, με θέμα την συμβολή της Μοσχόπολης και των Βλάχων στον Νεοελληνικό Διαφωτισμό και στην Επανάσταση του 1821.

Στη εκδήλωση παρέστησαν η Πρέσβυς κα Σοφία Φιλιππίδου, η Γενική Πρόξενος κα Μαγδαληνή Νικολάου, ο Πρόεδρος της ΠΑΒ κ. Μιχάλης Μαγειρίας, ο Πρόεδρος της Ενωσης Βλάχων Αλβανίας κ. Θανάσης Πότσης, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοβλάχων Κορυτσάς κα Στέλλα Πατσίλη, στελέχη της Πρεσβείας και του Προξενείου, χορευτικό συγκρότημα Βλάχων 15 ατόμων από την Ελλάδα και καλεσμένοι βλαχικής καταγωγής από τη περιοχή Κορυτσάς και Μοσχόπολης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ για όλους τους παρισταμένους παρετέθη στο τέλος της εκδήλωσης εορταστικό γεύμα.

.

Κοινοποίησε:

Σχετικές δημοσιεύσεις